6 isteni japán saláta, ami különleges ízvilágot ismertet meg veled

Szinte egyetlen hagyományos japán étkezés sem lehet teljes a szezonális alapanyagokból készült, egészséges saláták nélkül, amelyek különleges és egzotikus ízvilágukkal biztosan téged is levesznek a lábadról. Most összegyűjtöttük a mi kedvenceinket, hogy egy kicsit közelebb vigyünk ezekhez az isteni ázsiai salátákhoz.

Japán a világ egyik legegészségesebb konyháját tudhatja magáénak, amely részben annak köszönhető, hogy az ételek nagy részét saláták és zöldségalapú ételek teszik ki. A buddhista hagyományok miatt ugyanis évszázadokon át tilos volt a húsevés Japánban.

Az úgy nevezett „shojin ryori", a buddhista templomokban felszolgált hagyományos vegetáriánus ételek pedig jelentősen befolyásolták a japán gasztronómiát.

Ez a hatás a mai napig érezhető a modern japán ételekben, ahol a zöldségek kiemelkedő szerepet játszanak.

Változatos alapanyagokkal dolgozik a japán konyha

Szezonális alapanyagokra épülnek a japán saláták

A japán főzés középpontjában a „shun” elve áll, amely arra fokuszál, hogy mindig a szezonális alapanyagok kerüljenek felhasználásra. Japán változatos éghajlata és négy évszaka szerencsére elérhetővé teszi a szezonális zöldségek széles választékát, amelyeket többek között étvágygerjesztő salátákhoz használnak fel – íme egy válogatás a legnépszerűbbek közül.

Nézd meg a galériában, mely japán salátákat érdemes kipróbálnod

Még több japán fogásról olvashatsz itt:

Forrásaink voltak.


Még több érdekes cikk, ami segít majd a főzésben:

Címlapról ajánljuk

További cikkek