6 isteni japán saláta, ami különleges ízvilágot ismertet meg veled

Szinte egyetlen hagyományos japán étkezés sem lehet teljes a szezonális alapanyagokból készült, egészséges saláták nélkül, amelyek különleges és egzotikus ízvilágukkal biztosan téged is levesznek a lábadról. Most összegyűjtöttük a mi kedvenceinket, hogy egy kicsit közelebb vigyünk ezekhez az isteni ázsiai salátákhoz.

Japán a világ egyik legegészségesebb konyháját tudhatja magáénak, amely részben annak köszönhető, hogy az ételek nagy részét saláták és zöldségalapú ételek teszik ki. A buddhista hagyományok miatt ugyanis évszázadokon át tilos volt a húsevés Japánban.

Az úgy nevezett „shojin ryori", a buddhista templomokban felszolgált hagyományos vegetáriánus ételek pedig jelentősen befolyásolták a japán gasztronómiát.

Ez a hatás a mai napig érezhető a modern japán ételekben, ahol a zöldségek kiemelkedő szerepet játszanak.

Változatos alapanyagokkal dolgozik a japán konyha

Szezonális alapanyagokra épülnek a japán saláták

A japán főzés középpontjában a „shun” elve áll, amely arra fokuszál, hogy mindig a szezonális alapanyagok kerüljenek felhasználásra. Japán változatos éghajlata és négy évszaka szerencsére elérhetővé teszi a szezonális zöldségek széles választékát, amelyeket többek között étvágygerjesztő salátákhoz használnak fel – íme egy válogatás a legnépszerűbbek közül.

Nézd meg a galériában, mely japán salátákat érdemes kipróbálnod

Még több japán fogásról olvashatsz itt:

Forrásaink voltak.


Még több érdekes cikk, ami segít majd a főzésben:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

8 húsmentesen izgalmas fogás, melybe bulgur főtt

A bulgur az alternatív köretfajták közül is kiemelt szerepben tündököl: mindenki imádja, legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Íze a tarhonya, a rizs és a tészta között billeg, irtó gyorsan elkészül, felszívódása pedig kedvezőbb és lassabb, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek