Különleges eseményre érkezik a budai trendbisztróba a japán saké-szakértő

Ritka és egyedülálló alkalom, hogy egy szakéfőzde igazgatóját Magyarországon köszönthetjük.

Takeuchi Yusuke, az Ishimoto szakéfőzde ügyvezető igazgatója idén első alkalommal látogat el Magyarországra. A főzdéjéből kikerülő, Koshi no Kanbai márkanév alatt futó szakékat Japánban igazi legenda övezi.

Legendák övezik a Koshi no Kanbai márkanév alatt futó szakékat

Az 1960-as években csak szűkösen rendelkezésre álló nyersanyagok a legtöbb szakéfőzdét arra kényszerítették, hogy elálljon a prémium termékek gyártásától, ám a Koshi no Kanbai folytatta kiváló hagyományait, és rendkívüli minőségű szakéikra hamarosan nagyobb kereslet támadt, mint a valós kínálat.

Így lett a beceneve Fantom Szaké, hiszen elérhetetlenné vált, mint egy délibáb.

Bemutatkozik a Fantom Szaké


Március 22-én maga Takeuchi Yusuke látogat el a 101 Bistróba, hogy első kézből mutassa be fantasztikus, könnyű és száraz, Niigata nyugati partvidékének stílusát meghatározó szakéit.

Ezenfelül Keve Márton séf szezonális, hazai alapanyagokból megidézi és továbbgondolja Takeuchi-san szülőföldjének klasszikus ízeit.

Különleges szakék és ízletes fogások várják a vendégeket

A MENÜ

  1. Yasai no tempura
    Csicsóka & katsuobushi só
  2. Erdei Noppe
    Vaddisznó, vargánya, lótusz, konyaku
  3. Hegi soba
    Mentsuyu, torma & újhagyma
  4. Wappa Meshi
    Tahi pisztráng, Ikura & mitsuba
  5. Matcha millecrepe
    Barack & tejszín

Az exkluzív vacsoraestre már foglalhatóak jegyek!

Címlapról ajánljuk

További cikkek