10 francia főzési tipp, amitől egy profi séfnek érzed majd...
A francia konyhaművészet rengeteg olyan egyszerű, de praktikus technikával rendelkezik, ami a te hétköznapjaidat is megkönnyíti majd. Mutatjuk is őket!
NosaltyA francia konyhaművészet rengeteg olyan egyszerű, de praktikus technikával rendelkezik, ami a te hétköznapjaidat is megkönnyíti majd. Mutatjuk is őket!
NosaltyAz internet a főzési trükkök és ötletes gasztronómiai megoldások gyűjtőhelye. Ám, köztudott, hogy nem minden esetben működnek a közösségi oldalakon megosztott technikák. Mi most azokat szeretnénk neked megmutatni, amik valóban beváltak, sőt még az életedet is megkönnyítik majd.
NosaltyBemutatták a 2022-es év legtrendibb TikTok gasztrovideóit, amikben rengeteg különleges és szemkápráztató fogás szerepel, így is nem kérdés, hogy sok ötlettel gazdagodhatunk belőlük.
NosaltyA kötény bizony nem csak arra jó, hogy védje a ruhánkat. A nagyik és dédik bizony ismerték az összes előnyét, és ki is használták!
NosaltyMájus 27-én ünnepli 47. születésnapját mindenki kedvenc angol szakácsa, Jamie Oliver. Mi innen is nagyon boldog születésnapot kívánunk neki, összegyűjtöttünk 7 tippet, amit tőle lestünk el az évek folyamán.
NosaltyEgyre szebben élénkül a piacok kínálata, az eper és a spárga már megérkezett az elmúlt hetekben, de végre a zsenge karalábé is megkezdte a hódítását.
Nábelek ZsófiA hagyma utánozhatatlan zöldség a konyhában, azonban nem árt főzésnél vagy sütésnél odafigyelni néhány apró részletre azért, hogy még finomabbak legyenek az ételeid.
Masszi- Rigó CsillaKacsamellet sütni nem egy nagy ördöngösség, hiszen a magasabb zsírtartalma miatt jóval könnyebb szaftosra készíteni, mint a szárazabb húsú csirkemellet. Ha még nem próbáltad, most egy profi séf segít abban, hogy otthon is tökéletesen sikerüljön.
Nábelek ZsófiNéha csak egészen apró dolgokon múlik az, milyen finom lesz az általunk készített étel. Egy főzőiskola frissen végzett diákja elárulta, mik azok az apró trükkök, amelyekkel még finomabbá teheted mindazt, amit sütsz/főzöl.
Masszi- Rigó CsillaHa azon gondolkodsz, hogy vegán konyhát vinnél otthon, de macerás az elindulás, akkor mutatunk pár tippet, amivel szerintünk egész könnyen (és gyorsan) átállhatsz az új életmódra.
Nábelek ZsófiJó pap holtig tanul – a jó szakács pedig szintén! Íme néhány trükkös praktika, amit az elmúlt egy évben lestünk el profi szakácsoktól.
Masszi- Rigó CsillaMagában vagy főzelékhez, a fasírt tipikus komfortétel, amit könnyen és gyorsan össze lehet dobni, ráadásul nemcsak olajban, de sütőben kisütve is nagyon finom tud lenni. Íme a mi kedvenc, bevált receptünk és néhány tipp, amivel még ízletesebbé varázsolhatod a húsgolyókat.
NosaltyElképesztően finom és elegáns előétel, főétel majd saláta következik, mely bármely télies vendégeskedés során megállná a helyét, sőt, karácsonykor is.
NosaltySokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
NosaltyRácz Jenő nemrég Palik Lászlóék YouTube műsorában vendégeskedett, amiben mesélt 2025-ös évéről, és azt is megtudhattuk, mi akadályozza meg abban, hogy egy gyerekkori álma érdekben lépjen.
NosaltySokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
A karácsonyi időszak nem a szigorú szabályokról szól, hanem az egyensúlyról. Ha ezt szem előtt tartod, az ünnepi édességek sem billentenek ki hosszú távon.
Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...