Nagy a baj a bodzával, van, aki már le se...
Vajon mi történik a bodzáskertekben, hogy sok gazda már le se szedi a termést?
NosaltyVajon mi történik a bodzáskertekben, hogy sok gazda már le se szedi a termést?
NosaltySokan a bodzából csak szörpöt főznek, pedig remek édességeket is kreálhatunk belőle. Itt az ideje tehát, hogy szedj egy kis bodzavirágot, és készíts belőle valami finomat.
NosaltyA koranyár legbódítóbb illatú virága a bodza, a belőle készült szörppel kapcsolatban pedig mindenki őriz valamilyen (általában igen kellemes) gyerekkori emléket. Ha azonban másra is használnád, itt nézz körül!
NosaltyÉlvezzük ki a bodzaszezon utolsó napjait, és ha eddig nem tettük, próbáljuk ki a rántott bodzavirágot, a legszebb maradék virágocskákkal pedig dobjuk fel süteményünket, például a következő muffint!
NosaltyPersze-persze, finom a bodzaszörp, de izgalom terén néha hagy maga után kívánnivalót. Ezért az illatos virágokból most egy másik italt készítettem: pezsgőt.
Lakos BenedekA tavasz egyik legjobban várt virága a bodza, ami olyan sokszínű alapanyag, hogy nem érdemes a szörpnél vagy lekvárnál megállni, hiszen olyan extra dolgokat is készíthetünk belőle, mint a savanyított bodzavirág vagy akár a bodzaecet. Nézzük, hogy érdemes nekifogni!
Nábelek ZsófiA bodza szezonja rövid, mégis olyan érzés, mint ha ilyenkor minden csak és kizárólag a szörpről szólna. Pedig az illatos virág sok minden másra is használható, nézzük, pontosan mire!
Lakos BenedekUncsi, vagy nem uncsi, tempurázott bodzavirág ide, bodzalekvár oda, mi a rövidke szezon alatt akkor is minden évben elkészítjük a kötelező bodzaszörpadagunkat. Mert ez a legfinomabb és legnosztalgikusabb! Fix és atombiztos receptet mutatunk.
NosaltyA trifle talán nem a legismertebb édesség kis hazánkban, pedig ez az impozáns óriás pohárkrém megérdemel minden pillanatnyi figyelmet. Én most egy nyárköszöntő, rebarbarás-bodzás verziót készítettem.
Lakos BenedekTavasszal virágba borul a természet, miért ne borulhatna virágba a főztöd is? Mutatunk 9 módot, hogy miként használhatod a bodzavirágot a szörpiváson túl!
Szász NóriA tavaszi ízek harsányak, aromásak, nagyon frissek és szerencsénkre szinte minden fogásba becsempészhetőek. Most leltárba veszünk néhányat, amivel érdemes főzni így az évszak vége felé.
Lakos BenedekTudtad, hogy a virágok nemcsak színesebbekké, de sokkal finomabbakká tudják tenni az ételeket? Ráadásul egészségesek, és egyaránt készíthetsz belőlük salátafeltétet, szörpöt vagy akár bort is!
GrétiA tavasz, mint évszak nemcsak a természetben hoz kirobbanó energiákat, hanem a konyhánkban, az ételeinkben és a felhasznált alapanyagainkban is. Most a legfrissebb tavaszi ízeket fogjuk sorra venni, amelyek kifejezetten nagyot dobbantanak majd a húsvéti süteményekben.
Lakos BenedekMutatjuk, mely színes-szagos és csinos bogyók azok, amelyek az őszi időszak egészséges szereplői lehetnek – fogyasszátok őket, gyógyítanak!
Szekeres DóraA sóska szegény rossz lapot kapott a szezonális zöldségek és gyümölcsök között, ugyanis egyszerre terem az olyan későtavaszi nagyágyúkkal, mint az eper vagy spárga. Így őket kell leköröznie népszerűségben, segítsünk neki az alábbi 5 fogás elkészítésével!
Lakos BenedekManapság már minden élelmiszerboltban meglepő választék vár minket, ami érinti az olyan hétköznapi, egyszerű alapanyagokat is, mint a só. De megéri-e ötfélét tartani otthon, vagy elég csak egy fajta az ízesítőből?
Lakos BenedekEgy „rendes” magyar háztartás hűtőjében szinte mindig megtalálható egy kis csomag rögös túró, amiből mindenféle finomságot lehet aztán alkotni. Egy modernebb, a világ felé nyitott konyhában ugyanez igaz a ricottára: nézzük, ebből mi készülhet!
Lakos BenedekCsupán egyetlen dologra kell igazán figyelnünk: az időre.
Egyre több kertben láthatjuk ezt a gyönyörű fehér dísznövényt, mely egyáltalán nem véletlen. Több oka is van annak, miért rajonganak ennyire érte.
Ismerős ízekkel, olaszos fűszerekkel és isteni aromákkal támad a mai menünk. Lesz itt tárkonyos legényfogó leves, milánói makaróni és kávés keksz is.