Pulykamáj

A pulykamáj sokak által kedvelt, tápanyaggazdag belsőség, amely magas vas-, fehérje-, A-vitamin- és folsavforrás. Az íze hasonlít a csirkemájhoz, de sok esetben lágyabb és édesebb. A pulykamájat hetente egy-két alkalommal érdemes fogyasztani, viszont magas A-vitamin-tartalma miatt nem ajánlott túlzásba vinni, különösen a várandós nők számára.

Darált pulykahús

A darált hús a legváltozatosabban elkészíthető húsalapanyag a konyhában. A neve rejti, hogyan készül: húsdarálóban ledarált hús. A darált pulykahúst és a darált szárnyashúst általában a legsoványabb húsrészekből, leginkább (pulyka)combból készítik. A darált pulykahúsból készülhet fasírozott, húsgombóc, valamint jól harmonizál az összes klasszikus rakott zöldséges étellel.

Pulykamell

A pulykamell a szárnyakhoz kapcsolódik, és az pulyka legértékesebb húsrésze. A pulykamell fehérjében gazdag, kalóriatartalma alacsony. Soványsága miatt tejszínnel és sajttal jól harmonizál. A pulykamellet sokféleképpen el lehet készíteni, leggyakrabban sütni szokták.

Pulykacomb

A pulykacomb a pulyka egyik legnépszerűbb húsrésze, amely a comb- és lábrészt foglalja magába. Fogyasztása világszerte elterjedt, különösen olyan országokban, ahol a pulyka kedvelt szárnyas húsféle, például az Egyesült Államokban vagy Magyarországon.

Pulykafelsőcomb

A pulykafelsőcomb kiváló választás, ha szaftos, ízletes húsra vágyunk, amely könnyedén elkészíthető, mégis tartalmas fogások alapja lehet. Gazdag fehérjében, viszonylag alacsony zsírtartalmú, és sokféleképpen fűszerezhető.

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...