pulyka
Pulykamáj
A pulykamáj sokak által kedvelt, tápanyaggazdag belsőség, amely magas vas-, fehérje-, A-vitamin- és folsavforrás. Az íze hasonlít a csirkemájhoz, de sok esetben lágyabb és édesebb. A pulykamájat hetente egy-két alkalommal érdemes fogyasztani, viszont magas A-vitamin-tartalma miatt nem ajánlott túlzásba vinni, különösen a várandós nők számára.
Darált pulykahús
A darált hús a legváltozatosabban elkészíthető húsalapanyag a konyhában. A neve rejti, hogyan készül: húsdarálóban ledarált hús. A darált pulykahúst és a darált szárnyashúst általában a legsoványabb húsrészekből, leginkább (pulyka)combból készítik. A darált pulykahúsból készülhet fasírozott, húsgombóc, valamint jól harmonizál az összes klasszikus rakott zöldséges étellel.
Pulykamell
A pulykamell a szárnyakhoz kapcsolódik, és az pulyka legértékesebb húsrésze. A pulykamell fehérjében gazdag, kalóriatartalma alacsony. Soványsága miatt tejszínnel és sajttal jól harmonizál. A pulykamellet sokféleképpen el lehet készíteni, leggyakrabban sütni szokták.
Pulykacomb
A pulykacomb a pulyka egyik legnépszerűbb húsrésze, amely a comb- és lábrészt foglalja magába. Fogyasztása világszerte elterjedt, különösen olyan országokban, ahol a pulyka kedvelt szárnyas húsféle, például az Egyesült Államokban vagy Magyarországon.
Pulykafelsőcomb
A pulykafelsőcomb kiváló választás, ha szaftos, ízletes húsra vágyunk, amely könnyedén elkészíthető, mégis tartalmas fogások alapja lehet. Gazdag fehérjében, viszonylag alacsony zsírtartalmú, és sokféleképpen fűszerezhető.
Címlapról ajánljuk
Mit főzzek ma? Aszalt szilvával göngyölt csirkemell, almás-kéksajtos kukoricasaláta és...
A göngyölt, aszalt szilvás hús mellé ma nem levest kínálunk, hanem majonézes kukoricasalátát kéksajttal és almával, mely, ha előző napról maradt, az sem baj! A desszert pedig csodás hólabda, kókusszal, csokitetővel.
NosaltyEz a legjobb téli immunerősítő: most több mint 30 százalékkal...
Ha azok közé tartozol, akik odafigyelnek az egészségükre, és ezért hajlandóak is tenni, akkor ez az ajánlat neked szól a Lidlből. A legjobb téli immunerősítő most 32 százalékkal olcsóbban kapható!
NosaltyNem a tojás és a szalonna tehet a magas koleszterinről:...
A magas koleszterinszintet nem a zsíros ételek okozzák, annak ellenére, hogy nagyon sokak fejében ez a tévhit él. Táplálkozási szakértő osztja meg gondolatait a magas koleszterinszint okairól.
NosaltyLegnépszerűbb cikkek
Nagyon sokan isszuk így a teát, pedig súlyos betegséget okozhat
Sokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
Ezt a magyar vörösbort választották a világ legjobbjának
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt
Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.
Top Receptek
Klasszikus töltött káposzta
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...
Párolt lila káposzta
A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...
Ropogós, omlós, sült kacsacomb - Vicikótól
Nálunk minden Karácsonykor ez a menü. Nagyon szeretjük a kacsát. Addig-addig kísérleteztem a sütéssel, míg rájöttem erre a módszerre. Ahogy írtam a receptben, teljesen kisül a ...