Pulykamáj

A pulykamáj sokak által kedvelt, tápanyaggazdag belsőség, amely magas vas-, fehérje-, A-vitamin- és folsavforrás. Az íze hasonlít a csirkemájhoz, de sok esetben lágyabb és édesebb. A pulykamájat hetente egy-két alkalommal érdemes fogyasztani, viszont magas A-vitamin-tartalma miatt nem ajánlott túlzásba vinni, különösen a várandós nők számára.

Darált pulykahús

A darált hús a legváltozatosabban elkészíthető húsalapanyag a konyhában. A neve rejti, hogyan készül: húsdarálóban ledarált hús. A darált pulykahúst és a darált szárnyashúst általában a legsoványabb húsrészekből, leginkább (pulyka)combból készítik. A darált pulykahúsból készülhet fasírozott, húsgombóc, valamint jól harmonizál az összes klasszikus rakott zöldséges étellel.

Pulykamell

A pulykamell a szárnyakhoz kapcsolódik, és az pulyka legértékesebb húsrésze. A pulykamell fehérjében gazdag, kalóriatartalma alacsony. Soványsága miatt tejszínnel és sajttal jól harmonizál. A pulykamellet sokféleképpen el lehet készíteni, leggyakrabban sütni szokták.

Pulykacomb

A pulykacomb a pulyka egyik legnépszerűbb húsrésze, amely a comb- és lábrészt foglalja magába. Fogyasztása világszerte elterjedt, különösen olyan országokban, ahol a pulyka kedvelt szárnyas húsféle, például az Egyesült Államokban vagy Magyarországon.

Pulykafelsőcomb

A pulykafelsőcomb kiváló választás, ha szaftos, ízletes húsra vágyunk, amely könnyedén elkészíthető, mégis tartalmas fogások alapja lehet. Gazdag fehérjében, viszonylag alacsony zsírtartalmú, és sokféleképpen fűszerezhető.

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek