pulyka
Pulykamáj
A pulykamáj sokak által kedvelt, tápanyaggazdag belsőség, amely magas vas-, fehérje-, A-vitamin- és folsavforrás. Az íze hasonlít a csirkemájhoz, de sok esetben lágyabb és édesebb. A pulykamájat hetente egy-két alkalommal érdemes fogyasztani, viszont magas A-vitamin-tartalma miatt nem ajánlott túlzásba vinni, különösen a várandós nők számára.
Darált pulykahús
A darált hús a legváltozatosabban elkészíthető húsalapanyag a konyhában. A neve rejti, hogyan készül: húsdarálóban ledarált hús. A darált pulykahúst és a darált szárnyashúst általában a legsoványabb húsrészekből, leginkább (pulyka)combból készítik. A darált pulykahúsból készülhet fasírozott, húsgombóc, valamint jól harmonizál az összes klasszikus rakott zöldséges étellel.
Pulykamell
A pulykamell a szárnyakhoz kapcsolódik, és az pulyka legértékesebb húsrésze. A pulykamell fehérjében gazdag, kalóriatartalma alacsony. Soványsága miatt tejszínnel és sajttal jól harmonizál. A pulykamellet sokféleképpen el lehet készíteni, leggyakrabban sütni szokták.
Pulykacomb
A pulykacomb a pulyka egyik legnépszerűbb húsrésze, amely a comb- és lábrészt foglalja magába. Fogyasztása világszerte elterjedt, különösen olyan országokban, ahol a pulyka kedvelt szárnyas húsféle, például az Egyesült Államokban vagy Magyarországon.
Pulykafelsőcomb
A pulykafelsőcomb kiváló választás, ha szaftos, ízletes húsra vágyunk, amely könnyedén elkészíthető, mégis tartalmas fogások alapja lehet. Gazdag fehérjében, viszonylag alacsony zsírtartalmú, és sokféleképpen fűszerezhető.
Címlapról ajánljuk
Nosalty-kvíz: Hány zöldséget ismersz fel? – Figyelem, csak elsőre tűnik...
Gyere, és teszteld a tudásodat velünk! Azt hiszed, minden zöldséget ismersz? Válaszolj a következő kérdésekre, és kiderül!
NosaltyNosalty-kvíz: Hány zöldséget ismersz fel? – Figyelem, csak elsőre tűnik...
Gyere, és teszteld a tudásodat velünk! Azt hiszed, minden zöldséget ismersz? Válaszolj a következő kérdésekre, és kiderül!
NosaltyEzeket a népszerű ételeket és italokat mellőzzük, amikor influenzásak vagyunk
Méz, gyömbér, fokhagyma, sok folyadék, lehetőleg víz vagy gyógytea formájában: azt kívülről fújjuk, hogy mit kell(ene) fogyasztanunk egy betegség alatt. Arról viszont kevesebb szó esik, hogy mit érdemes kerülni.
Szabó AnnaLegnépszerűbb cikkek
4 élelmiszer, ami tiltólistára kell, hogy kerüljön 50 év felett,...
50 év felett fokozatosan csökken az anyagcsere gyorsasága, amit először a hasnyálmirigyünk érez meg. Fontos, hogy egészségünk megőrzése érdekében átgondoljuk táplálkozásunkat, és körbenézzünk a hűtőnkben. Íme, 4 olyan tiltólistás élelmiszer, ami árt a hasnyálmirigynek!
Áron alul kínálja a Penny a Tefal konyhai eszközét, mely...
A decemberi időszak sok háztartásban sütés-főzéssel telik. Az adventi aprósütemények, na meg a karácsonyi asztal desszertjeinek elkészítését könnyíti meg a Pennyben kapható Tefal konyhai eszköz, amit most különösen kedvező áron szerezhetünk be.
Ezt a magyar vörösbort választották a világ legjobbjának
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Top Receptek
Karácsonyi rögtön puha mézeskalács
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Klasszikus hagyományos bejgli
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...
Klasszikus töltött káposzta
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...