r
Nosalty Logó

Limoncello házilag

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Limoncello házilag
adag
Előkészítés
perc
  • 0% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Az 1. változathoz

A 2. változathoz

Összesen 1027 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Az 1. változathoz

A 2. változathoz

Összesen 12335 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Az 1. változathoz

A 2. változathoz

Összesen 130 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1027 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1591.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    635 g
  • Cukor
    462 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    5165.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1337 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    505 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 12335 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 130 Kcal

Hozzávalók

Az 1. változathoz

A 2. változathoz

Elkészítés

Az 1. változathoz

  1. A citromokat nagyon vékonyan, hogy csak a sárga részt szedjük le, meghámozzuk. A fehér résztnem. Például jó éles krumplipucolóval.
  2. 1 literes üvegekbe pakoljuk-nyomkodjuk, mindkét üvegbe 7-7 citromot pucolunk bele.
  3. Felöntjük a vodkával vagy szesszel, az üveget lezárjukés két hétig sötét, hűvös helyen állni hagyjuk.
  4. Két hét után elkészítjük a szirupot: a vízben felolvasztjuk a cukrot, majd hagyjuk kihűlni és a mennyiséget elfelezve a két üvegbe töltjük.
  5. Újabb 2 hétig állni hagyjuk, közben néha érdemes megforgatni, kicsit megrázogatni őket. (Elvileg már ekkor is fogyasztható, de a plusz cukros oldatban eltöltött 2 hét segít jobban összeérni az ízeknek.) Ekkor kóstoljuk meg, ha még édesebben vagy kevésbé alkoholosan szeretnénk, plusz víz vagy cukros szirup óvatos adagolásával beállíthatjuk a nekünk leginkább tetsző ízt vagy az alkohol fokát.
  6. Ha a két hét letelt, színezetlen, fehér papírtörlőt vagy kávéfiltert teszünk egy tölcsérbe és azon keresztül lassan átszűrjük a végleges üvegbe.
  7. Jégre téve, jól lehűtve fogyasztjuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 47
  • 7 napos nézettség: 366
  • Össznézettség: 92897
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 08.

Ajánló

FONTOS: csak és kizárólag bio citromból készítsük. A nem bio citrusokon, de még a banánon is vegyszer van, amit veszélyes "elfogyasztani". Bővebben ebben a cikkben olvashatsz erről. pH besorolás: erősen savasít A megmaradt, megkopasztott citromok igen hamar kiszáradnak. Én most jam-et készítettem belőlük, de ezt nem ajánlom senkinek, elég babra meló. Facsarjuk ki a levét, töltsük üvegbe és használjuk fel. Ez a legjobb, amit tehetünk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Még mindig tart a citrom-szerelem, ami a sós citromnál és a vele készült receptnél kezdődött és még folytatódik is. Születésnapra készült a házi limoncello. Jóuram legjobb barátja, emellett sógora épp a 45-öt ünnepelte. Ő az, akit elég nehéz meglepni, mindig fejtörést okoz, minek is örülne. Mivel lelkes, de mértékes gyűjtője mindenféle finom italnak, így azon kezdtünk el gondolkozni, hogyan is lehetne valamit házilag otthon előállítani. Így esett a választás a limoncellora, amihez csak citrom kell és tiszta szesz. Természetesen a patikusnak a szemébe nevettünk, amikor 1 dl-t kb. 900 forintnak megfelelő összegért akart eladni (itt Németországban szabadárasak a patikák és a legdrágább bevásárlóhelynek számít mondjuk Dolce & Gabbana után), ezért egyszerűen megvettünk 2 üveg vodkát, aminek nem is kell annyi higítás, hiszen eleve már csak 40%-os. Hogy miért még éppen zöld citrom? Nos, a recept, amit egy capri-i manufaktúra honlapján találtunk, azt mondja, ettől lesz szebb a színe és teltebb az íze is, mert a héj az üvegben érik meg. Szkeptikus voltam ugyan, de épp ezért két üveggel készítettünk. Egyet már érett sárga citromból, egyet pedig a még zöld, félig éretlenből. A különbség már az első percben meglátszott, ahogy az alkoholt a citromhéjra öntöttük: a még zöldes-sárgás citrom azonnal pompás színt eresztett, ehhez a sárga citromnak egy egész nap kellett utána. A végszót a kóstolás mondta ki: teltebb az íze a még kicsit éretlen citrom héjából készültnek - de be kell valljam, a másik is fergetegesen finom. Ha nem lett volna egymás mellett a kettő, hogy különbséget próbáljunk meg tenni, nem ment volna. Hát, így készült el a limoncellonk, azóta bizony gyakran kortyolgatjuk, mindannyiszor mosolyogva, hogy ez bizony a mi "pincénkből" származik. Sok szeretettel a Smith-eknek, akik nagy limoncello rajongók! Ehhez kapcsolódó recept hamarosan.

Hozzászólások (41)

Szabó Éva

Úú????ööaa! Khm.. Ez volt az els? reakcióm..Ez nagyon guszta! Tavaly a haverok azt mondták, nem vesznek piát szilveszterre,hanem ideadják nekem az árát,és majd én megcsinálom. Tavaly készült kókuszlik?r,Bailey's, és borlik?r. Idén Limoncello is lesz!

Szabó Éva

Az üveghez dugó is kell? Úgy értem, le kell takarni vagy bedugni az üveget? :)

P.

Köszi mindenkinek! Évi, igazad van, nem volt a receptbe beleírva, de pótoltam. Az üveget le kell zárni, hogy azt dugóval, vagy simán az üveg kupakjával teszed, az mindegy. Ami fontos: ne használj m?anyag palackot! Örülök, hogy tetszik a recept! Eszter

Törölt felhasználó

Köszönöm-köszönöm-köszönöm!!!:DDDD Gyönyör? mediterrán napsütés a kép! Pusz: Mrs Smith

nyamóka

Csatlakozom Mrs Smith-hez! Köszönjük neked ezerszer a recit! :-) És a fények! Woooow!

Éva-Anyóca

Eszter!!!Amúgy is szeretlek különleges csodáidért és a kedves hozzászólásokért, de annyira szerettem volna már ilyen limoncellos cuccot sütni, csak ugye azt honnan veszem és stb...,egész egyszer?en fantasztikus vagy,, hogy ezt ide felraktad és megvan és csúcs vagy!!Éva-Anyóca Tudod mekkora segítség-köszi!!!

P.

Tudod Éva, én meg kicsit mindig meghatódom, amikor ennyire örülsz valaminek. Ez a legjobb érzés. Köszönöm szépen! Gondolom az el?ttem lév? habsipkás tortára gondoltál...Tuti nyer?! :-))) Sok puszi! Eszter

Éva-Anyóca

Igen, az a habsipkás csoda el?tted, igen az is feldobta a fantáziámat, na de ha nincs limoncellom,....na de most általad lesz, és akkor már meg fogom tudni alkotni azt a habsipkás m?remeket, és más olyan édességet, amibe limoncello van.Pld. Nigella m?vei a TV Paprikáról. Ugyanis az a baj, hogy én már 8 és fél éve nem ihatok, a gyógyszerek miatt.De ha belef?zöm vagy sütöm az ételekbe, sütikbe, más a hatása!Köszi szépen!Ja és én is felraktam magamról egy "gurulós" képet.A sok kérésre.Pedig a sárga tulipán sokkal szebb volt.Ez vagyok én.Hali:Éva-Anyóca

P.

Egyetlen tulipán sem pótolhatja egy ember kedves mosolyát.

Éva-Anyóca

Nagyon köszönöm!!!Megérte feltenni a fényképemet.Az ugye más, amikor a változások miatti felesleg miatt a párodnak szép vagy, a gyerekeidnek meg nagyon-nagyon.De ,hogy másnak is szimpatikus lehetek, ez jó dolog.Köszi!A betegségek ne lettek volna, meg lennének.Hm.,....ha nem látnám a régi fotókat, ahol is 23 évesen, 65 kg-osan mentem férjhez, most meg ,a szülések utáni plusszok, a betegség miatti plusszok, és lenni:115 kg. Jó hogy nem gurulok?!De fogytam, bár csodákat m?veltek itt, és én készítgetem, de azért ment le 10 kg, ugyanis 125 voltam.Csak ami feljön hamar, nehezen megy le.Gyógyszerek meg doppingolják,enni se kéne ám.Nem adom fel, a fogyimat, amit elkezdtem folyt.köv.!Hm.ez az Élet.Aranyos vagy!!!!Éva

P.

Hidd el Éva, nem a kilók számítanak. Én nagyon-nagyon sok er?t kívánok Neked ahhoz, hogy jobban legyél, hogy kitarts a fogyásod mellett és bizony nagyon büszke lehetsz magadra! Nézd meg: itt vagy velünk, f?zöl, segítesz, beszélgetsz, találsz tanácsokat, segítséget, talán még barátokat is - még ha némeliyk messze is van.... ;-) Fel a fejjel, mind drukkolunk Neked, azt szerintem mindannyiunk nevében mondhatom! A mosoly a legjobb orvosság mind közül! Puszillak, szeretünk! Eszter

Éva-Anyóca

Köszönöm szépen! Igen, rengeteget számít, hogy itthon elfogad a család olyannak amilyen vagyok, s?t, ?k doppingolnak, mert már rég feladtam volna. Az is sokat számít, hogy Rátok és a NO SALTY-ra találtam, mert sok kedves barátot leltem, és a jó receptek se utolsók, mert ezzel kimozdított egy olyan alapból, amiket tudtam f?zni és sütni, azt jól van.Ezekkel megismertetlek lassan Benneteket, de rengeteg új dolgot f?zök és sütök meg általatok ezzel változatosabbak a napjaim, heteim.Igen, a család a fenntartó er?, a párom és lányom a lelki támasz, eszméletlen radarjai vannak,a lányzónak, tudja, mikor vagyok padlón, mert sokszor az is el?fordul, és segít, tutira jobb,mint a dokim!!Ti meg aztán , a hozzászólásokkal, akkorákat nevetek, néha csodálkozok, és sokszor jól is esik.Vegyes.Párom éjjel nappal melózik értünk, sokat köszönhetek neki!!.A fiam 16 éves kamasz.Sokszor van, hogy megsimítja a fejem, mert már rám n?tt,(20 cm!) De azért szeretet rohama hetente kétszer- háromszor van, akkor megölellek anyukám van, de azért tartja magát, hisz már komoly kamasz,de csúcs, hogy ilyen a családom és Ti.A fiam szavaival akarnék élni, akkor azt mondhatom:COOL, ill. Királyság!!!!!! Mostanában ez a men? szöveg nála, ha valami jó, vagy tetszik, érdekes, stb.Szüleimmel megvagyunk, de csak id?sek már, máshogy élnek és értékelnek.Barátn?m, igazi 3 van, rájuk lehet bármikor számítani.Ismétlem, köszi a sok jót, amit kapok és jó, hogy megtaláltalak Titeket.Éva

Törölt felhasználó

 Szia Eszter!Nekem is nagyon tetszik a recept,es gratulalok a kephez is!Azt kerdeznem,hogy nem lesz nagyon edes?A masik,en 96 fokos alkoholbol keszitenem,hogy keverjem?Koszi a valaszod elore is.Udv!

Törölt felhasználó

 Meg egy kerdes,ha a citrom zoldes kell legyen,lime-bol nem volna jobb elkesziteni?

P.

Szia Husika! Nem, nem jobb zöld citromból készíteni, mert annak nem lesz olyan íze. Illetve attól zöld lesz és nem sárga. :-))) Ha tiszta alkoholt használsz, akkor 1 liternyi alkoholhoz számolj másfél liter vizet higításnak, nagyjából ekkor kapod meg a 30 fokos lik?rt. Nem, nem lesz nagyon édes, majd meglátod, a literenkénti 10-15 dkg cukor kell, ennyivel nyugodtan számolj (vannak receptek, amik ennek a kétszeresét írják...na az tényleg édes.) Sok sikert! Eszter

Törölt felhasználó

 Szia Eszter!Koszonom a gyors valaszt,nagyon kedves vagy!Udv!:-)))

Törölt felhasználó

Tavaly Karácsonyra a Szüleinknek saját készítés? italokat adtunk ajándékba (vagy tavaly el?tt??). Egyik Szintiánk szuper és utánozhatatlan és mennyei Bailey's-e volt, a másik meg saját, jól bevált, f?szeres-mézes gyógylik?rünk. A siker óriási volt. Most viszont úgy t?nik, még ezeket is tudjuk überelni, HÁLA NEKED! :-))) Köszönjük!

Szabó Éva

Ja..most látom..elfelejtettem megköszönni a választ :) Köszi :)

Éva-Anyóca

AzEszter! Limoncello házilag kipipálva!!Csúcs lett.Az én édes családom lesett, ugye amióta beteg vagyok semmi pia, na nem azért , de el?tte, imádtam a capuccinos, vagy csokis krémlik?rt,mértékkel most már azt se lehet, cirka 9 és fél éve, de hogy ehhez alapokat vettem, csak lestek, biztos hibbantnak gondoltak, de amikor ez a csoda kész lett, inni, na azt nem, de sütni, valami felséges!!!Köszi!!!Éva-Anyóca (bocs, hogy most érek ide,de két hete alig élek, bár járvány nincs, nátha,torokfájás,köhögés, és 3 napja nincs hangom,hogy ennek hogy örülnek!!már a családom!)ez van.......

Éva-Anyóca

Kedves Gargoyle!Fogyogat az elkészített házi limoncello, mert ugye annyi olyan süti,torta van, amibe való, és én azokat sütögettem eddig, úgyhogy, az a sanda gyanúm támadt, bár ugye nem lennék piás, de (lestek is a boltban, amikor vettem a vodkát...),szóval újra kell készítenem.Hát, igen, a siker ára!!!A gyerk?ceim is szeretik az ilyen csodákat, mert mire kész, az alkohol kimegy, de a zamata , hmmm...köszi.Éva-Anyóca

P.

De örülök, hogy ennyire bevált! Azért mégis csak jobb érzés, amikor az ember a házi pincészetet dézsmálja, igaz-e? :-D

Hozzávalók

Az 1. változathoz

A 2. változathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek