Ne dobd ki: 5 gyümölcs- és zöldséghéj, amit érdemes megenni

Sok gyümölcs héja sajnos a kukában végzi, pedig gyakran ezek a részei a gyümölcsnek a leggazdagabbak tápanyagokban. Íme öt gyümölcs, amelynek a héja ehető, és akár a táplálkozásunkat is gazdagíthatja.

A legtöbben automatikusan lehámozzuk a gyümölcsök héját, mielőtt elfogyasztanánk őket. Sokszor egyszerűen megszokásból, máskor pedig azért, mert úgy gondoljuk, hogy a héj értéktelen, koszos, vagy éppen kellemetlen az állaga. Pedig a táplálkozási szakértők szerint éppen a gyümölcsök külső része rejti a legtöbb vitamint, ásványi anyagot és rostot. Összegyűjtöttünk öt olyan gyümölcsöt, amelyeknek a héját sokan gondolkodás nélkül a kukába dobják, pedig fogyaszthatóak, és meglepően sok egészségügyi előnyt rejtenek. Érdemes új szemmel nézni rájuk!

Tipp: ez esetben kezeletlen gyümölcsöt, zöldséget vásároljunk!

Kattints a képre, hogy megtudd, mely gyümölcsök héja ér kincset!

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...