r
Nosalty Logó

Bajor datolyaszilva-krém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Cafika
Bajor datolyaszilva-krém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 190 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1136 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 198 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    507 micro
  • Likopin
    56 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 190 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.3 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    728 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    652 micro
  • β-crypt
    3040 micro
  • Likopin
    334 micro
  • Lut-zea
    1754 micro
Összesen 1136 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    530 micro
  • Likopin
    58 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 198 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk.
  2. Felforralunk 200 g vizet, elkeverjük benne a cukrot, majd levesszük a lángról.
  3. A lapzselatint jól kinyomkodjuk, majd belekeverjük a szirupba, az egészet hagyjuk langyosra hűlni, néha-néha megkevergetjük.
  4. Közben az érett kakit megmossuk, óvatosan meghámozzuk, majd a citrom levével mixerben simára mixeljük, és a sziruppal jól elkeverjük, hagyjuk hidegre hűlni.
  5. Felverjük a tejszínt, és vigyázva elkeverjük a krémmel.
  6. 6 kis formába (vagy pohárba töltjük), és min. 6 órára hűtőbe rakjuk.
  7. Tálaláskor dióval (esetleg tejszínnel) díszítjük.
  8. Ha formákba öntöttük a krémet, akkor kiborítjuk, és díszítjük.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1740
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 16.

Ajánló

Ha vendégeket várunk, jól elől ehet készíteni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon szeretem a hurmikakit, ezt a lágy ízű gyümölcsöt, krémben, nyersen vagy szárítva. Ez a recept az egyik kedvencem.

Hozzászólások (1)

Lucaaa

De jó! Én most kaptam elég sok datolyaszilvát nagymamámtól, és azon gondolkodtam, mit lehetne kezdeni velük. Van még több ilyen recepted? Meg is lehet szárítani ezt a gyümölcsöt? És szárítva mit csinálsz vele? Kár, h nincs itthon lapzselatinom, mert kipróbálnám. Sima zselatinnal is jó? Bocsi a sok kérdésért, csak most találkoztam el?ször ilyen recepttel, és nagyon érdekel. Köszi. Üdv: Luca

Cafika

szia Luca, rendes zselatinnal még nem volt sose dolgom, de ha fel lehet fòzni a szirupos vìzben, akkor szerintem hasznàlhatod. a gyùmòlcsòt nagyon jol lehet szàritani (én kimondottan gyùmòlcs szàritoban szoktam, de lehet a sùtòben is, ha lègkeveréses mèg jobb, alacsony hòfokon), szàritàshoz ne hasznàlj puha gyùmòlcsòt, hanem inkàbb (még majdnem éretlent), ezt szeleteld fel kb. fél- egy cm-sre, a szàritott gyùmi sokàig elàll, és finom édes chipsz készithetsz belòle lekvàrt is :2 kg kaki, 1 kg cukor, 1 alma, és fél grapefruit (vagy 1 citrom leve) készithetsz egyszerù krémet is, zselatin nélkùl, kb.350 g kaki mixelve, 2 EK rum, cukor izlés szerint-ezt òsszekeverni, majd min. 1 òràt hùtòbe pihebtetni, majd kb. 300 g frisss felvert tejszint (2 EK cukorral felverheted) hozzàkeverni, poharakba tenni ès tàlalni remélem segitettem picit, mi is nagyon szeretjùk ezt a gyùmit :-) ha van még kérdés, bàtran elò vele :-)) ùdv. évi

Lucaaa

Köszi szépen a választ. Vasárnap ez lesz a desszertünk, ha már így ráhangoltál :) Köszi. Üdv: Luca.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.