Bajor datolyaszilva-krém
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Cafika

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
42g datolyaszilva25 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
1g lapzselatin2 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Összesen
190
Kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g datolyaszilva147 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Összesen
1136
Kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
43.6g datolyaszilva26 kcal
-
34.8g habtejszín102 kcal
-
17.4g cukor67 kcal
-
0.7g lapzselatin2 kcal
-
3.5g citromlé1 kcal
Összesen
198
Kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 71.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 507 micro
-
Likopin 56 micro
-
Lut-zea 292 micro
Összesen
190
Kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 62.3 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 428.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.3 g
-
Cukor 133 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 314.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 728 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 548 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 652 micro
-
β-crypt 3040 micro
-
Likopin 334 micro
-
Lut-zea 1754 micro
Összesen
1136
Kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 74.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 530 micro
-
Likopin 58 micro
-
Lut-zea 306 micro
Összesen
198
Kcal
Hozzávalók
-
20 dkg habtejszín
-
10 dkg cukor
-
2 db lapzselatin
-
1 fél citromból nyert citromlé
Elkészítés
- A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk.
- Felforralunk 200 g vizet, elkeverjük benne a cukrot, majd levesszük a lángról.
- A lapzselatint jól kinyomkodjuk, majd belekeverjük a szirupba, az egészet hagyjuk langyosra hűlni, néha-néha megkevergetjük.
- Közben az érett kakit megmossuk, óvatosan meghámozzuk, majd a citrom levével mixerben simára mixeljük, és a sziruppal jól elkeverjük, hagyjuk hidegre hűlni.
- Felverjük a tejszínt, és vigyázva elkeverjük a krémmel.
- 6 kis formába (vagy pohárba töltjük), és min. 6 órára hűtőbe rakjuk.
- Tálaláskor dióval (esetleg tejszínnel) díszítjük.
- Ha formákba öntöttük a krémet, akkor kiborítjuk, és díszítjük.
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1740
- Feltöltés dátuma: 2011. november 16.
Ajánló
Ha vendégeket várunk, jól elől ehet készíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Cafika
156 recept
Nagyon szeretem a hurmikakit, ezt a lágy ízű gyümölcsöt, krémben, nyersen vagy szárítva. Ez a recept az egyik kedvencem.
Hozzászólások (1)
De jó! Én most kaptam elég sok datolyaszilvát nagymamámtól, és azon gondolkodtam, mit lehetne kezdeni velük. Van még több ilyen recepted? Meg is lehet szárítani ezt a gyümölcsöt? És szárítva mit csinálsz vele? Kár, h nincs itthon lapzselatinom, mert kipróbálnám. Sima zselatinnal is jó? Bocsi a sok kérdésért, csak most találkoztam el?ször ilyen recepttel, és nagyon érdekel. Köszi. Üdv: Luca
szia Luca, rendes zselatinnal még nem volt sose dolgom, de ha fel lehet fòzni a szirupos vìzben, akkor szerintem hasznàlhatod. a gyùmòlcsòt nagyon jol lehet szàritani (én kimondottan gyùmòlcs szàritoban szoktam, de lehet a sùtòben is, ha lègkeveréses mèg jobb, alacsony hòfokon), szàritàshoz ne hasznàlj puha gyùmòlcsòt, hanem inkàbb (még majdnem éretlent), ezt szeleteld fel kb. fél- egy cm-sre, a szàritott gyùmi sokàig elàll, és finom édes chipsz készithetsz belòle lekvàrt is :2 kg kaki, 1 kg cukor, 1 alma, és fél grapefruit (vagy 1 citrom leve) készithetsz egyszerù krémet is, zselatin nélkùl, kb.350 g kaki mixelve, 2 EK rum, cukor izlés szerint-ezt òsszekeverni, majd min. 1 òràt hùtòbe pihebtetni, majd kb. 300 g frisss felvert tejszint (2 EK cukorral felverheted) hozzàkeverni, poharakba tenni ès tàlalni remélem segitettem picit, mi is nagyon szeretjùk ezt a gyùmit :-) ha van még kérdés, bàtran elò vele :-)) ùdv. évi
Köszi szépen a választ. Vasárnap ez lesz a desszertünk, ha már így ráhangoltál :) Köszi. Üdv: Luca.