Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajor datolyaszilva-krém

Bajor datolyaszilva-krém
Bajor datolyaszilva-krém
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a hurmikakit, ezt a lágy ízű gyümölcsöt, krémben, nyersen vagy szárítva. Ez a recept az egyik kedvencem.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha vendégeket várunk, jól elől ehet készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk.
  2. Felforralunk 200 g vizet, elkeverjük benne a cukrot, majd levesszük a lángról.
  3. A lapzselatint jól kinyomkodjuk, majd belekeverjük a szirupba, az egészet hagyjuk langyosra hűlni, néha-néha megkevergetjük.
  4. Közben az érett kakit megmossuk, óvatosan meghámozzuk, majd a citrom levével mixerben simára mixeljük, és a sziruppal jól elkeverjük, hagyjuk hidegre hűlni.
  5. Felverjük a tejszínt, és vigyázva elkeverjük a krémmel.
  6. 6 kis formába (vagy pohárba töltjük), és min. 6 órára hűtőbe rakjuk.
  7. Tálaláskor dióval (esetleg tejszínnel) díszítjük.
  8. Ha formákba öntöttük a krémet, akkor kiborítjuk, és díszítjük.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 469
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
diéta: gluténmentes
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 12-18 hónap
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcskrém datolyaszilvából, kakiszilvás-mézes gyümölcskrém

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lucaaa
Lucaaa Wed, 2011-11-16 11:58

De jó! Én most kaptam elég sok datolyaszilvát nagymamámtól, és azon gondolkodtam, mit lehetne kezdeni velük. Van még több ilyen recepted? Meg is lehet szárítani ezt a gyümölcsöt? És szárítva mit csinálsz vele?
Kár, h nincs itthon lapzselatinom, mert kipróbálnám. Sima zselatinnal is jó?
Bocsi a sok kérdésért, csak most találkoztam először ilyen recepttel, és nagyon érdekel.
Köszi.
Üdv: Luca

cafika
Cafika / cafika Wed, 2011-11-16 17:44

szia Luca,
rendes zselatinnal még nem volt sose dolgom, de ha fel lehet fòzni a szirupos vìzben, akkor szerintem hasznàlhatod.
a gyùmòlcsòt nagyon jol lehet szàritani (én kimondottan gyùmòlcs szàritoban szoktam, de lehet a sùtòben is, ha lègkeveréses mèg jobb, alacsony hòfokon), szàritàshoz ne hasznàlj puha gyùmòlcsòt, hanem inkàbb (még majdnem éretlent), ezt szeleteld fel kb. fél- egy cm-sre, a szàritott gyùmi sokàig elàll, és finom édes chipsz
készithetsz belòle lekvàrt is :2 kg kaki, 1 kg cukor, 1 alma, és fél grapefruit (vagy 1 citrom leve)
készithetsz egyszerù krémet is, zselatin nélkùl, kb.350 g kaki mixelve, 2 EK rum, cukor izlés szerint-ezt òsszekeverni, majd min. 1 òràt hùtòbe pihebtetni, majd kb. 300 g frisss felvert tejszint (2 EK cukorral felverheted) hozzàkeverni, poharakba tenni ès tàlalni
remélem segitettem picit, mi is nagyon szeretjùk ezt a gyùmit :-)
ha van még kérdés, bàtran elò vele :-))
ùdv. évi

Lucaaa
Lucaaa Thu, 2011-11-17 16:20

Köszi szépen a választ. Vasárnap ez lesz a desszertünk, ha már így ráhangoltál :)
Köszi.
Üdv: Luca.

190
datolyaszilva 25 dkg
habtejszín 20 dkg
cukor 10 dkg
lapzselatin 2 db
citromlé 1 fél citromból nyert