9 gyors és nyárias ebédtipp friss bazsalikommal

Egy gyors, illatos zöldfűszeres fogás jólesik a nap közepén, és további energiát ad, hogy délután is aktívan tudjunk teljesíteni. Már csak egy kis napfény szükséges hozzá, és valódi mediterrán hangulatba jövünk! (x)

Már nagyon közeledik a nyár, kivárni is alig bírjuk. Készítsünk addig is pár igazán könnyen összedobható laza fogást ebédre, friss fűszernövényekkel. Ha épp nincsenek otthon frissen szedett fűszernövényeid, használj fűszerolajat ezekhez a fogásokhoz:

  1. 1.

    Paradicsomos töltött palacsinta

  2. 2.

    Bazsalikomos ricottával töltött cukkinivirág

  3. 3.

    Zöldfűszeres morzsával töltött csirkecombok

  4. 4.

    Csicseriborsós minestrone

  5. 5.

    Spaghetti alla Puttanesca

  6. 6.

    Mediterrán töltött cukkini egyszerűen

  7. 7.

    Frissítő nyári gazpacho

  8. 8.

    Padlizsántorony

  9. 9.

    Kimchi-pizza

Dobd fel a grillszezont a Vénusz fűszerolajokkal!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek