zöldfűszer

Ne dobd ki, hasznosítsd a zöldfűszerek csupasz szárát

Növeszthetjük a balkonon vagy a kiskertünkben, vehetjük a boltban cserepestül vagy a piacon friss csokorként: mindegy, hogyan szerezzük be őket, a zöldfűszerek megannyi különböző módon hasznosulhatnak a konyhánkban. Legalábbis egy részük: a levelük. Mentsük meg a hoppon maradt szárakat is a Napi Tipp segítségével.

Lakos Benedek

Így nem kell lemondanod a friss zöldfűszerekről télen sem

Míg a meleg, napfényes hónapokban bőségesen állnak rendelkezésünkre a zöldfűszerek, ősszel sokan aggódnak amiatt, hogy mi legyen a kertben vagy balkonládában nevelt finomságaikkal, szüretelhetnek-e továbbra is friss bazsalikomot, rozmaringot, kakukkfüvet, vagy muszáj áttérni a szárított változatokhoz. A jó hír, hogy egészen sok zöldfűszer viseli jól a hideget, sőt a fagyot is.

Szekeres Dóra

Így használd a kakukkfüvet, a franciák kedvenc fűszerét

Illatos, ízes, de nem tolakodó, könnyen termeszthető, igénytelen, és mégis olyan gazdag aromákkal ruházza fel az ételeket, amelyekbe kerül, hogy nehéz neki ellenállni. Bár a kakukkfű könnyen tartósítható, ilyenkor nyáron használjuk ki, hogy rengeteg nő belőle a kertekben, balkonládákban – süssünk, főzzünk vele, tegyük süteménybe, italokba.

Szekeres Dóra

13 kapros étel, amelynek minden falatja maga a május

A kapor egy megosztó zöldfűszer: van, aki rajong érte, van, aki kitagadja az életéből. Az azonban tagadhatatlan, hogy friss íze az egyre melegedő időjárást idézi, szinte már a nyárba csalogat. Ugyan még csak a májust kezdjük, csábuljunk el egy kicsit egy csokor kaporral.

Nosalty

A friss zöldfűszerekkel való főzés 4 szabálya

Fűszerek nélkül elég unalmas lenne a főzés, ezt szerintem senki nem tagadja. A szárított ízesítők mellett pedig a friss növények az igazi nagyágyúk a konyhában. Ugyan tárolásuk kissé macerás, de minden törődést meghálálnak fantasztikus aromájukkal, ha megfelelően bánunk velük.

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!