zöldfűszer

Így nem kell lemondanod a friss zöldfűszerekről télen sem

Míg a meleg, napfényes hónapokban bőségesen állnak rendelkezésünkre a zöldfűszerek, ősszel sokan aggódnak amiatt, hogy mi legyen a kertben vagy balkonládában nevelt finomságaikkal, szüretelhetnek-e továbbra is friss bazsalikomot, rozmaringot, kakukkfüvet, vagy muszáj áttérni a szárított változatokhoz. A jó hír, hogy egészen sok zöldfűszer viseli jól a hideget, sőt a fagyot is.

Szekeres Dóra

Így használd a kakukkfüvet, a franciák kedvenc fűszerét

Illatos, ízes, de nem tolakodó, könnyen termeszthető, igénytelen, és mégis olyan gazdag aromákkal ruházza fel az ételeket, amelyekbe kerül, hogy nehéz neki ellenállni. Bár a kakukkfű könnyen tartósítható, ilyenkor nyáron használjuk ki, hogy rengeteg nő belőle a kertekben, balkonládákban – süssünk, főzzünk vele, tegyük süteménybe, italokba.

Szekeres Dóra

13 kapros étel, amelynek minden falatja maga a május

A kapor egy megosztó zöldfűszer: van, aki rajong érte, van, aki kitagadja az életéből. Az azonban tagadhatatlan, hogy friss íze az egyre melegedő időjárást idézi, szinte már a nyárba csalogat. Ugyan még csak a májust kezdjük, csábuljunk el egy kicsit egy csokor kaporral.

Nosalty

A friss zöldfűszerekkel való főzés 4 szabálya

Fűszerek nélkül elég unalmas lenne a főzés, ezt szerintem senki nem tagadja. A szárított ízesítők mellett pedig a friss növények az igazi nagyágyúk a konyhában. Ugyan tárolásuk kissé macerás, de minden törődést meghálálnak fantasztikus aromájukkal, ha megfelelően bánunk velük.

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!