Változatos böjti menük

Mindjárt itt a húsvét. Van, aki negyven napja tartja a böjtöt, de sokan csak nagypénteken csatlakoznak be. Ha ti is így vagytok vele, van pár tippünk számotokra!

Ahány ház, annyi szokás

A húsvéti böjt vallásonként, tájegységenként változik, ma már családonként is. Sokan azért nem böjtöltek soha, mert otthon nem volt szokás, pedig a böjtöt tartani nemcsak vallási okokból lehet. A szervezetnek szüksége van néha egy kis pihenőre, húsmentes napokra, főleg egy olyanroham" előtt, ami a következő napokban vár ránk. Ha kedvet kaptatok, három menüajánlatunk is van számotokra!

A veganista

Ha szigorú böjtöt tartasz, nemcsak a húsról, hanem minden állati eredetű élelmiszerről le kell mondanod, jó hír, hogy csak vasárnap reggelig.

A húsmentes

Egy kicsit megengedőbbek vagyunk, de a hús még itt is tilos, a tojás és tejtermékek azonban engedélyezettek. Ha nagyon nem bírjuk a húsmentes napokat, egy kis halat beiktathatunk a napirendbe.

A nemzetközi

Böjtöt természetesen mindenhol tartanak. Ha nincs kedved a magyar konyha böjtös fogásaihoz, csipegess pár idegen ízt.

Még több húsvéti recept itt >>

Címlapról ajánljuk

Vegán ünnepi menü

Legyen az idei karácsony fénypontja egy vegán ünnepi menü! Ugyan nem hagyományos, nem tradicionális, mégis tömve van jobbnál jobb, ízes fogásokkal.

Nosalty

További cikkek

Régi házi sütemények karácsonyra

Méteres sütemény, zserbó, flódni vagy porcukorban forgó hókifli. Ki ne ismerné ezeket a régi, házi süteményeket, melyek a karácsonyi süteményes tálca sztárjai?