Rossz döntés: 8 újrafelhasználható folyadék, amit főzés közben te is kiöntesz

Annyi maradék folyadék keletkezik főzés közben, és gyakran bele sem gondolunk, hogy ezeket mennyi mindenre használhatnánk fel. Így van ez a különböző folyadékokkal is, legyen szó a tojások főzővizéről vagy éppen a tonhalkonzerv olajáról.

A különböző konyhai folyamatokból megmaradt főzővizek, levek általában gazdagok mindenféle esszenciákban és különleges ízekben, melyek az adott alapanyag(ok)ból származnak. Ezen felül pedig sok tápanyagot is tartalmaznak, így több szempontból is jó ötlet újra felhasználni őket más ételek ízesítésére, tészták gazdagítására, vagy akár tojáshelyettesítőként. Nézzük meg, melyek azok a levek, amelyeket kifejezetten ajánlott lehet újrahasznosítani, és hogyan érdemes ezt megtenni.

Kattints a képre, és nézd meg a galériában lapozva az újrafelhasználható folyadékokat!

Receptajánlónk:

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...