Rossz döntés: 8 újrafelhasználható folyadék, amit főzés közben te is kiöntesz

Annyi maradék folyadék keletkezik főzés közben, és gyakran bele sem gondolunk, hogy ezeket mennyi mindenre használhatnánk fel. Így van ez a különböző folyadékokkal is, legyen szó a tojások főzővizéről vagy éppen a tonhalkonzerv olajáról.

A különböző konyhai folyamatokból megmaradt főzővizek, levek általában gazdagok mindenféle esszenciákban és különleges ízekben, melyek az adott alapanyag(ok)ból származnak. Ezen felül pedig sok tápanyagot is tartalmaznak, így több szempontból is jó ötlet újra felhasználni őket más ételek ízesítésére, tészták gazdagítására, vagy akár tojáshelyettesítőként. Nézzük meg, melyek azok a levek, amelyeket kifejezetten ajánlott lehet újrahasznosítani, és hogyan érdemes ezt megtenni.

Kattints a képre, és nézd meg a galériában lapozva az újrafelhasználható folyadékokat!

Receptajánlónk:

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek