Mit főzzek ma? Görcsleves, csicseripörkölt és krémes citrompite kínálja magát
Ne hagyjátok ki ezt a gazdag levest, amit mennyei húsmentes csicseripörkölt követ, és még a krémes citrompite is beleférhet a napba!
NosaltyNe hagyjátok ki ezt a gazdag levest, amit mennyei húsmentes csicseripörkölt követ, és még a krémes citrompite is beleférhet a napba!
NosaltyA mezőgazdaság minden ágazata megsínyli a globális felmelegedéssel járó jelenségeket, de a fűszerpaprika esetében még csak nem is ez jelenti a legnagyobb problémát.
NosaltyNehéz kérdés, mikor adjunk borravalót és mennyit. Szakértő segít abban, hol és milyen helyzetekben nem kell szoronganunk a jattolás miatt.
Németh OrsiKevesen tudják, de az aszalt szilva fogyasztása sok betegség megelőzésében és leküzdésében segíthet.
Németh OrsiEgész életünkben azt halljuk, hogy vizet kell inni, ha szomjasak vagyunk. Nem gyümölcslevet és nem üdítőt, de még csak nem is teát, hanem vizet. Ezt az örökigazságnak vélt mondást kutatók cáfolták meg.
NosaltyAz, hogy a tojást feltörjük a serpenyő szélén, ösztönös mozdulatnak tűnhet. Mégis érdemes leszoknunk róla többféle okból is.
Szabó AnnaElképesztően izgalmas látni, ahogy a balatoni vendéglátás arculata folyamatosan alakul, hogy időről időre olyan új helyek bukkannak fel, amik már önmagukban megérnek egy túrát a Balaton mentén. Most mutatunk nektek hat helyet, igazán frisseket és újranyitókat egyaránt, ahova idén nyáron mindenképp érdemes lesz ellátogatni.
Kormos LiliCsirkével, szezonális zöldségekkel és sok-sok eperrel készülünk nektek a hétre: gazdag húsos és húsmentes levesek, illetve főételek alkotják a napi menüink alapját, míg a desszert minden esetben epres lesz. Tartsatok velünk!
NosaltyEz a vasárnap kivételes, hiszen anyák napja csak egyszer van az évben! Éppen ezért kényeztessük őket ezzel a menüsorral, amiben krémlevest, csirkemellet és egy csodás kekszfélét kínálunk, mindet egy kis csavarral!
NosaltyMár nem kell sokat várni, hogy megnyisson Rácz Jenő legújabb étterme, ráadásul a Balaton mentén.
NosaltyTi melyik mellett tettétek le a voksotok? Az elől- vagy fültöltős mosógép vált be? Melyik fogyaszt kevesebbet? Szakértő válaszol.
Németh OrsiAz air fryer az elmúlt évek egyik legnépszerűbb konyhai kisgépévé vált, és egyre kevesebb az olyan konyha, ahol ne lenne megtalálható ez a praktikus konyhai eszköz. De azt tudtad, hogy a használatának vége akár tűz is lehet? Mondjuk, mire figyelj!
Németh OrsiA különleges sorszámú bankjegyek jóval többet érhetnek névértéküknél. Ha valaki ezzel tisztában van, akkor megütheti a főnyereményt. Lássuk, azt a bizonyos húszezrest, mitől olyan különleges!
NosaltyKi noa? Ki micsoda? Ha hallottad már ezt a szót, de nem tudod, pontosan, mi is ez, és miért jó a quinoa fogyasztása, akkor most hoztunk 8 okot, amiért érdemes mielőbb főznöd belőle egy adagot!
Szász NóriA nyári hónapokban újra felüti a fejét a diófák egyik legveszélyesebb kártevője, a nyugati dióburok-fúrólégy. Ez az Észak-Amerikából származó rovar először 2012-ben jelent meg hazánkban, mára viszont már országosan elterjedt, és különösen nagy károkat okoz a diótermesztésben.
NosaltyA következő konyhai alapanyag komoly veszélyforrás a házi kedvenceink számára. Figyeljünk rá, ha épp használjuk!
Németh OrsiA lecsót mindenki máshogy szereti, egy tulajdonságát illetően azonban viszonylag egyszerű egyetérteni: a túl híg, vizes lecsó bizony kerülendő.
Lakos BenedekA népszerű műsorvezető őrségi kertjében hatalmas kár keletkezett, ami arra ösztönözte Borbás Marcsit, hogy cikket is írjon a megelőzési lehetőségekről. Lássuk, mit ajánl!
Könnyed, nyárias menüt rakhatunk ma az asztalra mártogatós kukoricasalátával, egyszerű rakott karfiollal és hűsítő, csípős dinnyefagyival.
A kertészet és növényültetés terén (is) számolnunk kell a változó klímával és az egyre pusztítóbb nyári, aszályos időszakokkal. Válasszunk olyan virágokat, cserjéket, gyümölcsfákat, melyek kifejezetten jól bírják a strapát és a szárazságot!
Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.