Így tedd el az uborkát, hogy sokáig jó legyen

A uborka egyébként is (viszonylag) sokáig eláll, azonban van pár trükk, amivel még inkább kitolhatod a romlási idejét.

A uborka rendkívül sokrétű zöldség, nyáron pedig különösen sokféleképpen felhasználható. Készíthetünk belőle mennyei salátát, gazpachot, beletehetjük a gintonikunkba, de akár limonádét is csinálhatunk belőle, de ennek ellenére is megesik, hogy nem tudunk annyit enni belőle, mint amennyit megvettünk, így végül megromlik. Szerencsére van néhány trükk, mellyel sokáig eláll az uborka.

Így tedd el az uborkát, hogy sokáig jó legyen

Egészben

Természetesen nem mindegy, hogyan szeretnénk tárolni az uborkát. Ha például egészben, akkor az a legjobb megoldás, ha alaposan megmossuk, majd megvárjuk, amíg teljesen megszárad, és betesszük a hűtőszekrény legmelegebb pontjára, ami általában a felső polcok vagy az ajtó környéke.

Szelve

Ha már felszeletelted az uborkát, akkor sem kell megijedned: helyezd az uborkaszeleteket egy fedeles edénybe, majd töltsd fel vízzel, és tárold a hűtőszekrényben! Így az uborka megőrzi ropogósságát, mivel védve van a hűtőben lévő száraz levegőtől.

Ha lefagyasztanánk

Mivel a lefagyasztott uborka pépes lesz, így már nem lehetséges a felhasználása salátákba vagy szendvicsekbe. Ennek ellenére turmixokba vagy egy frissítő gazpachóhoz kiváló lehet fagyasztva is.

Forrásunk volt.


Még több tipp és trükk itt:

Címlapról ajánljuk

Ha nem láttál még hullámvasutazó virslit, most fogsz

A Gallio pulykafelvágottak új werkfilmjéből kiderül, hogy programozott robotkamera pásztázta a körhintázó szalámikat, a szellemeskedő pulykapárizsit és a hullámvasutazó virsliket. A stáb digitális animáció helyett igyekezett a legtöbb dolgot terepasztalon berendezve és mozgatva megvalósítani. Lessétek meg a nem mindennapi reklámot!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.