Tuti epres vacsorák

Kedvenc nyár eleji gyümölcsöm hódolatának jegyében íródott az e heti vacsoramenü – csupa epres finomság, melyekkel könnyebben átvészelhetők a nyaralás előtti munkanapok.

Vaníliás sajttorta lime-os eperraguval

Eperben úszik a piac, a szupermarketek és nem tagadom, az én hűtőm is. Egyszerre mindig kisebb adagokat veszek, hogy biztosan elfogyjon, mert az eper sajnos könnyen romlik – a kedvenc zöldségesemnél viszont örömmel konstatáltam, hogy már 600 forint a magyar eper kilónkénti ára.

Hétfő

Mondhatnám, hogy vacsorára tortát enni nem ér, de ez a túrós, joghurtos recept a sok eperrel teljesen levett a lábamról. S mivel könnyű, nyári desszertről van szó, ami ráadásul zabkekszes alapokon nyugszik, így egy (na jó, kettő) szeletet minden lelkiismeret-furdalás nélkül be lehet vágni kora este is. Pluszpont: legfeljebb félórás művelet az elkészítése!

5 vacsora sajtokból >>

Kedd

Kedden kicsit visszaveszünk, és lévén, hogy eperrel jól feltankoltunk a héten, most a smoothie-nkba dobálunk bele 20 dekát, a frissen préselt narancslével pedig tovább kényeztetjük az immunrendszerünket. Mivel a sűrítő anyag ezúttal joghurt, nincsenek fölösleges kalóriák sem, a cukrot speciel teljesen el is hagyhatjuk ebből a receptből.

Szerda

Ez az étel óriási kedvenc! Már a neve is falásra csábít, gondoljunk csak bele! Eperkrémleves és túrógombóc randevúzik, ebből csak jó származhat. Az eper, a tejszín, a vanília, fahéj, citrom nagyon üdítő gyümölcslevest alkotnak, a túrógombóc pedig pirított mandulában fürdik meg.

Finom vacsorák hó végére >>

Csütörtök

Talán nem is gondolnánk, de az eper kitűnő hozzávalója a csirkés ételeknek is, csak meg kell találni a saját ízlésünknek legmegfelelőbbet. Ez a csirkesaláta salátamixszel, olívaolajjal, fokhagymával és főként balzsamecettel készül, de a Worcestershire-szósz is meglepően jól illik a képbe.

Péntek

A hét utolsó munkanapjára ajánlhatnám azt, hogy csak úgy, csipegessünk el egy tálnyi epret, ehelyett egy kis ínyenckedésre csábítok: balzsamecet és eper! Verhetetlen páros, de akkor a legfinomabb, ha valódi, olasz balzsamecethez jutunk!

Még több epres recept >>

Ültess epret! >>

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!