Tuti epres vacsorák

Kedvenc nyár eleji gyümölcsöm hódolatának jegyében íródott az e heti vacsoramenü – csupa epres finomság, melyekkel könnyebben átvészelhetők a nyaralás előtti munkanapok.

Vaníliás sajttorta lime-os eperraguval

Eperben úszik a piac, a szupermarketek és nem tagadom, az én hűtőm is. Egyszerre mindig kisebb adagokat veszek, hogy biztosan elfogyjon, mert az eper sajnos könnyen romlik – a kedvenc zöldségesemnél viszont örömmel konstatáltam, hogy már 600 forint a magyar eper kilónkénti ára.

Hétfő

Mondhatnám, hogy vacsorára tortát enni nem ér, de ez a túrós, joghurtos recept a sok eperrel teljesen levett a lábamról. S mivel könnyű, nyári desszertről van szó, ami ráadásul zabkekszes alapokon nyugszik, így egy (na jó, kettő) szeletet minden lelkiismeret-furdalás nélkül be lehet vágni kora este is. Pluszpont: legfeljebb félórás művelet az elkészítése!

5 vacsora sajtokból >>

Kedd

Kedden kicsit visszaveszünk, és lévén, hogy eperrel jól feltankoltunk a héten, most a smoothie-nkba dobálunk bele 20 dekát, a frissen préselt narancslével pedig tovább kényeztetjük az immunrendszerünket. Mivel a sűrítő anyag ezúttal joghurt, nincsenek fölösleges kalóriák sem, a cukrot speciel teljesen el is hagyhatjuk ebből a receptből.

Szerda

Ez az étel óriási kedvenc! Már a neve is falásra csábít, gondoljunk csak bele! Eperkrémleves és túrógombóc randevúzik, ebből csak jó származhat. Az eper, a tejszín, a vanília, fahéj, citrom nagyon üdítő gyümölcslevest alkotnak, a túrógombóc pedig pirított mandulában fürdik meg.

Finom vacsorák hó végére >>

Csütörtök

Talán nem is gondolnánk, de az eper kitűnő hozzávalója a csirkés ételeknek is, csak meg kell találni a saját ízlésünknek legmegfelelőbbet. Ez a csirkesaláta salátamixszel, olívaolajjal, fokhagymával és főként balzsamecettel készül, de a Worcestershire-szósz is meglepően jól illik a képbe.

Péntek

A hét utolsó munkanapjára ajánlhatnám azt, hogy csak úgy, csipegessünk el egy tálnyi epret, ehelyett egy kis ínyenckedésre csábítok: balzsamecet és eper! Verhetetlen páros, de akkor a legfinomabb, ha valódi, olasz balzsamecethez jutunk!

Még több epres recept >>

Ültess epret! >>

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek