Top 10 zsírszegény zöldségfasírt

Zöldséget fogyasztani „kell", ezt mindenki tudja. Na jó, de mit csináljon az, aki nem nagyon szereti? Javaslom, hogy süsse ki fasírtnak!

A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a megfelelő zöldségfogyasztás - színessé, változatossá teszik az étrendünket, könnyen elérhetőek, magas élelmirost-tartalmuk segíti emésztésünket, vitamin- és ásványianyag-tartalmuk pedig szervezetünk optimális működését.

Alacsony energiatartalmuknak, magas élelmirost-tartalmuknak köszönhetően kiemelt szerep jut nekik testsúlycsökkentés idején is. Persze azért nem mindegy, hogy hogyan készítjük el őket!

Hazánkban hagyományos ételeknek számítanak a bundázott, azaz „rántott" zöldségek, amelyek azonban a bunda és a bő zsiradékban sütés miatt nem ajánlottak a fogyni vágyók étrendjébe. Ugyanakkor zöldség alapú „fasírtjainkat" elkészíthetjük energia- (zsír-) szegényebb verzióban, ha nem bő olajban, hanem pl. sütőben sütjük ki őket.

Kiválogattam nektek 10 db, sütőben elkészíthető, zöldség-alapú fasírtot: fogyaszthatjátok őket köretként húsételek mellé, vagy önállóan pl. vacsorára friss salátával, joghurtos-fűszeres mártogatóssal. Próbáljátok ki őket!

  1. 1.

    Sárgarépafasírt karalábéval

  2. 2.

    Padlizsánfasírt ricottás mártogatóval

  3. 3.

    Cukkini fasírt 4. - zabpelyhes

  4. 4.

    Egyben sült kölesfasírt

  5. 5.

    Vega tökfasírt

  6. 6.

    Zöldségfasírt 3.

  7. 7.

    Csicseriborsó fasírt

  8. 8.

    Gombafasírt sütőben sütve

  9. 9.

    Édesburgonyás répafasírt sütőben sütve

  10. 10.

    Kuszkuszos sütőtökfasírt

Címlapról ajánljuk

További cikkek