TOP 10 meggyes sütemény

Ideje elővenni a nagymama pite- vagy piskótareceptjét, és új magaslatokba repíteni némi friss, nyári meggyel!

Hogy miért a meggy a nyári sütik egyik legkedveltebb hozzávalója? Mert lehet, hogy önmagában kissé savanyú, de édeskés tésztaköntösbe csomagolva tökéletes kiegészítője szinte az összes desszertnek! Végre elfelejthetjük a kamrapolcon sorakozó befőtteket - sőt, remélhetőleg már el is fogyott mind, és raktározhatunk a következő télre - , és kiélvezhetjük a vörös bogyók friss zamatát. Összeválogattuk kedvenc receptjeiteket, hogy minél több tippet adjuk az idei meggyezéshez. Ja, és ezt a szuper magozási technikát már láttátok, ugye?

 1. 1.

  Almás bögrés

 2. 2.

  Meggyes-csokis cobbler

 3. 3.

  Meggyes lepény

 4. 4.

  Meggyes-joghurtos-diétás sütemény

 5. 5.

  Meggyes-túrós rétes

 6. 6.

  Citromos-meggyes clafoutis lisztmentesen

 7. 7.

  Édesmama meggyes pitéje

 8. 8.

  Felhő torta

 9. 9.

  Fordított meggyes süti 2.

 10. 10.

  Joghurtkrémes-meggyes piskóta

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

„Minél kevesebb fűszert használunk, annál jobban megismerjük az étel igazi...

A koreai konyha az utóbbi időben világszerte kiemelt figyelemnek örvend. Részben, mert ez a mindent elsöprő koreai hullám, az úgynevezett hallyu egyik zászlóshajója, részben, mert hagyományos konyhatechnikai eljárásaival fenntartható példát mutat. És nem kis részben azért, mert globalizáció ide, nagyvárosokba begyűrűző nyugati éttermek oda, a koreaiak egy része ma is szinte szakrális viszonyt ápol az étellel.

Balázs Barbara

További cikkek