TOP 10 last minute édesség Karácsonyra

Ha egyelőre rosszul állsz a karácsonyi készülődéssel, akkor aggodalomra semmi ok, mert mi segítünk! Ezeket a sütiket maximum egy óra alatt elkészítheted!

Karácsony előtti utolsó napon gyakorlatilag eluralkodik az embereken a pánik. Kétségbeesetten keressük az utolsó ajándékokat, realizáljuk, hogy nem működik az égősor a fán, elrohanunk még gyorsan a közértbe, és a piacon friss halért állunk sorba. Úgy érezzük, ki fogunk csúszni az időből, és ahelyett, hogy az ünnepet élveznénk, inkább a bosszúság az, amit érzünk.

A bejgli jó eséllyel már a kamrában pihen, ám a legtöbben azért nem csak egyféle édességgel szeretnénk kedveskedni a családnak. De mi legyen az a másik? Ebben próbálunk most segíteni, hiszen ezeket a recepteket úgy válogattuk össze, hogy legfeljebb egy óra alatt mindegyik elkészíthető legyen, így ha a sütiről van szó, akkor biztosan nyugodt lehet a Szenteste!

 1. 1.

  Mini panettone

 2. 2.

  Diós-csokis keksz 1.

 3. 3.

  Babapiskótás mézes krémes

 4. 4.

  Karácsonyi linzer Panini konyhájából

 5. 5.

  Francia mákos krémes Ildikó konyhájából

 6. 6.

  Bounty otthon

 7. 7.

  Mézeskalács muffin Szisszi konyhájából

 8. 8.

  Mézes zserbó ahogy Kingus készíti

 9. 9.

  Fűszeres mézes puszedli cukormázzal

 10. 10.

  Chococcino szelet

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek