A tökéletes palacsinta 15 titka – Ha ezeket a tippeket megfogadod, príma lesz!

Palacsintát nem nehéz sütni, néhány apró kis praktikával azonban könnyen tökéletesíthetjük jól bevált receptünket.

Mindenkinek van egy jól bevált palacsintareceptje, amelyet évek óta használ. Tekerve vagy hajtva, lekvárral vagy túróval töltve, késsel-villával vagy kézből majszolva, a palacsintát mindenki szereti. Ám jól készíteni nem mindenki tudja. Íme néhány egyszerű, mégis hasznos tipp a bekeveréshez és a sütéshez is, aminek segítségével a palacsintád egyszerűen TÖKÉLETES lesz!

Mindenki máshogy csinálja! Jó hír, azonban, hogy még a tökéletes recept is lehet még tökéletesebb

A tésztához

1. A tojásokat alaposan habosítsuk fel.

2. Ne feledkezzünk meg a csipetnyi sóról, ami nagyanyáink szerint minden édes tésztához szükséges.

3. Ízlés kérdése, hogy a tejet fele rész szódával helyettesítjük-e vagy sem, a szódától kicsit könnyebb lesz a tészta.

4. Egy kis cukrot is adhatunk a tésztához, de tényleg csak egészen keveset, különben csúnyán leég majd a palacsinta.

5. A sütést megkönnyítendő, némi zsiradék hozzáadása mindenképpen javasolt: rajtunk áll, hogy olvasztott vajat vagy olajat csorgatunk a tésztába.

6. Akár a kézi, akár a gépi habverőt hívjuk segítségül, keverjük csomómentesre a palacsintatésztát.

7. A tökéletes palacsinta tésztája tejszín sűrűségű.

8. Sütés előtt minimum 1 órát pihentessük a tésztát, lehetőleg a hűtőszekrényben.

9. Pihentetés után keverjük át a masszát, és hígítsuk kevés tejjel, mert állás közben besűrűsödik.

A sütés

10. Ha a tésztánk tökéletes, már csak egy jó palacsintasütő kell. Ez lehet a klasszikus, hosszú nyelű palacsintasütő vagy a modernebb, teflonos változat is.

11. Fontos, hogy a palacsintasütőben mindig csak palacsintát készítsünk, mást ne!

12. Magas hőmérsékletre hevítsük a serpenyőt, így gyorsan sülnek majd a palacsinták.

13. Ha biztosra akarunk menni, az első palacsinta előtt cseppentsünk pár csepp olajat a serpenyőbe.

14. A palacsinta fordításához használjunk lekerekített végű, hőálló eszközt (pl. szilikon spatulát), hacsak nem zsonglőr módon, a magasba dobálva fordítjuk.

15. Rutinos palacsintasütők egyszerre két serpenyőt is bevethetnek, így csak fele annyi időt kell a tűzhely mellett ácsorogni.


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

Negatívkalóriás ételek, amelyek bármilyen diétába beilleszthetők

Bőven van még időnk nyárig, amikor újra fürdőruhába kell bújnunk, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kezdhetünk el már most azon gondolkodni, hogy hogyan lendüljünk formába erre az időszakra. Ha ez a célunk, akkor érdemes a tervezgetést az étrendünkkel kezdeni, például néhány okosan megválasztott élelmiszert beépítve a mindennapjainkba.

Nosalty

További cikkek

A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!