Óriási trend a TikTokon, pedig életveszélyes ez a mutatvány

A TikTok a sok táncos videó mellett rengeteg gasztrotartalommal van tele, amelyből rengeteg kimondottan hasznos. Most azonban egy olyan trend kezdett elterjedni, ami minden józan eszű ember és a szakértők szerint is életveszélyes lehet.

Imádjuk a TikTok konyhai praktikáit, de nem minden videó olyan ártalmatlan, mint a krumplihámozás vagy palacsintasütés. Az utóbbi időben egy újabb rendkívül veszélyes mutatvány kezdett el terjedni a platformon, aminél csak a szerencsén múlik, hogy épp nem torkollik tragédiába a kísérlet.

Óriási trend a TikTokon, pedig életveszélyes ez a mutatvány / Fotó: @trendychef_/TikTok

Ha a bundás Mars koncepcióját sem értetted már, akkor most jöhet a még nagyobb értetlenség: vannak, akik a forró olajat vízzel kombinálják. A vakmerő felhasználók kalcium- vagy nátrium-alginát segítségével egy vékony héjat hoznak létre, ami magában tartja a vizet, majd kenyérmorzsába forgatják a golyókat, hogy végül forró olajban ’kisüssék’ őket. Ez nem csak értelmetlen, hanem még veszélyes is, ép ésszel elég nehéz felfogni, hogy valakinek miként jut ilyen az eszébe, és hogy tűnhet ez jó ötletnek.

Ha a saját szemeddel látnád, mi történik, ha az olajba víz kerül:

A probléma a szakértők magyarázata – és a józan ész – szerint, hogy a sült ételeket általában több mint 200 fokon sütik, míg a víz forráspontja 100 fok. Ha ez megtörténik, a víz több mint 1500-szorosára nő meg. Ráadásul ez egy pillanat alatt megtörténik, ha a külső héj a forró olajtól megtörik, és az olaj érintkezik a tartalmával.

Ez gyakorlatilag egy óriási robbanást idéz elő az olajban, és hát nem túl szerencsés, hogy forró olaj fröccsen mindenhova, rád, a tárgyakra és a tűzhelyre.

Azonban nem a TikTok újítása ez a kísérlet, 2016-ban a YouTube-on egy Jonathan Marcus nevű ember próbálkozott hasonlóval. A TikTokon a @TrendyChef nevű felhasználó indította el az őrületet, aki az oldalát annak szentelte, hogy mindent kisüt, de nem meglepő módon, a videó már nem érhető el.


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek