Elképesztően csábító az új TikTok-os fagyirecept, csak nagyon veszélyes

Újabb recept tarol a TikTokon, azonban ezúttal ezt senkinek nem javasoljuk kipróbálni. Mázli, hogy fő alapanyaga Magyarországon jelenleg igen kevés helyen fellelhető.

Kétség sem fér ahhoz, hogy rengeteg fantasztikus receptet köszönhetünk a TikToknak. Nemrégiben még a „feta pasta” hódított a TikTokon – amit egyébként mi is elkészítettünk nektek –, azóta viszont már egy új receptre van rákattanva mindenki. Ezúttal azonban nem ajánljuk az elkészítést, hiszen nem éppen higiénikus vagy egészséges.

A hóból készült fagyi – bármily meglepő is – leginkább hóból áll, amihez cukrot, tejet és vaníliakivonatot kevernek, illetve egy kis extraként Nutellát vagy színes cukorkákat. Persze az eredmény igazán jól néz ki, azonban az utcáról, erkélyről vagy a kertből begyűjtött hóval, mint alapanyag, van egy kis gond: tele lehet veszélyes anyagokkal.

@christmas.bliss

Snow ice cream! ❄️🍦#christmas #holidayszn #HolidayTikTok

♬ Jingle Bell Rock - Bobby Helms

Gondolj csak bele, a szél miatt a föld, a por és a homok is bőven alkotóelemekké válhatnak a desszertedben, illetve akár állati ürülék is kerülhet bele. De szulfátokat, nitrátokat, sőt elenyésző mennyiségben még higanyt is tartalmazhat a hó.

Bár jelenleg Magyarországon nagyon kevés helyen elérhető a legfontosabb alapanyag ehhez a desszerthez, mégis arra szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy még ha rendelkezésedre is áll némi hó, akkor se készítsd el! Ha már mindenképpen egy kis fagyira vágysz, akkor mutatunk néhány tutira megbízható, fantasztikus receptet:


Néhány fantasztikus dolog, amit a TikToknak köszönhetünk:

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!