Természetes fényvédelem, ami finom is!

Három zöldségfélére szeretnénk felhívni a figyelmet, mert több szempontból is hatásos fényvédőknek számítanak, ezért jó lenne, ha rendszeresen fogyasztanánk őket!

Meleg sárgarépás brokkolisaláta recept

Nyerő hármas

Az antioxidánsok királyának tartják a karotinoidokat (karotint, likopint, luteint), amelyek számos zöldségben és gyümölcsben megtalálhatók. Ha valaki rendszeresen végigeszi a piaci standok kínálatát, valószínűleg nem is lesz hiánya belőlük. Kevesen tudják: az erélyes nyári napsugarak hatására keletkező, a szervezetet és a bőrt károsító szabadgyököket antioxidánsokat tartalmazó ételekkel is közömbösíteni lehet!

Edd magad barnára!

  • Az egyik a spenót, amely nemcsak karotinban gazdag, hanem nagy mennyiségű klorofillt is tartalmaz, s a szabadgyökök mutagén hatása ellen jelentősnek tartják.

  • A másik zöldségféle a sárgarépa. Napi 1 kis pohár sárgarépalével nemcsak fényvédő antioxidánshoz, hanem ép hámrétegű, egészséges bőrhöz és kellemes sárgásbarna színhez is juthatunk.

  • Ha a paradicsomot és a répát növényi olajon kissé megpároljuk, akkor intenzívebben érvényesülnek a bennük lévő bőrvédő anyagok. Ráadásul, ha friss petrezselymet is adunk a készételhez, akkor a hatás szinte tökéletesnek mondható. A fényvédelem szempontjából ugyanis a C-vitaminnak is fontos szerepe van.

A spenót és a répa ezen kívül jelentős cinkforrás is

Miért olyan fontos ez? A cink és a C-vitamin bizonyos aminosavakkal együtt elősegítik a sérült kötőszövet újraképződését. Ha túlzásba vittük volna a napozást, nem árt, ha bőségesen rendelkezésünkre áll ez az anyag is.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk