Ezekkel krémesítem az ételeimet tejtermék nélkül

Tejtermékek nélkül élek körülbelül 7 éve, és magabiztosan állíthatom, hogy a dolog simán kivitelezhető – igaz, nem olcsó. Lássuk, hogyan lehet nélkülük ételeket krémesíteni!

Mivel nem eszem tejtermékeket (elsősorban egészségügyi okokból), cserébe imádok főzni (és enni), kénytelen voltam feltalálni magam én is, és megannyi sorstárs mellett megoldani a tejmentes főzést vaj, tejföl, tej, tejszín, joghurt és egyéb testvéreik nélkül.

Tejmentes receptjeinkból:

Az embernek kell egy kicsi idő, mire belerázódik, és megjön a kedve mondjuk rizstejszínnel feldobni egy pörköltet, de működik...és furcsa, de a tejmentes alternatívák többsége még finom is!

Nézzük, mik váltak be nekem az ételek krémesítésére tejtermék nélkül, katt a képre!


Még több mentes téma:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Leteszteltük az Ichigót, ami a legegészségesebb ázsiai street foodot ígéri...

Vajon hinne nekem bárki, ha azt mondanám, hogy megkaphat egy prémium minőségű, egészséges ázsiai fogást olyan áron, mintha egy körúti gyorsbüfében falatozna? Kevés dolgot ehetünk ma már 2-3 ezer forint között, főleg, ha egy belvárosi étteremről van szó. Egy újhullámos streetfood-hely mégis megugrotta a feladatot: pénztárcabarát módon kínál izgalmas fogásokat, magas színvonalon. Az Ichigóban jártunk, hogy saját magunk teszteljük le: valóban ez a város legegészségesebb (ázsiai) street foodja?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sosem volt ilyen egyszerű a főzés!

Ha unod a fűszerestasakok pakolgatását, nehezen látod át a fűszereket, és szeretnéd letudni a mindennapi főzést bevált receptekkel, akkor ezeket a fűszerkeverékeket számodra alkottuk meg!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.