A fűszer, amitől klasszisokkal jobb lesz a tojássalátád

Egy széles körben elterjedt fűszerről van szó, mégis keveseknek jutna eszébe, hogy tojássalátát ízesítsenek vele.

Lehet, hogy a tárkony nem olyan népszerű, mint más fűszernövények, például a rozmaring vagy a kakukkfű, de ne hagyd, hogy ez megtévesszen. Ez a fűszernövény ugyanis egyedi ízvilággal rendelkezik, amit olyan recepteken keresztül fedezhetsz fel, mint a tárkonyos raguleves vagy a tárkonyos sertésragu. A tárkony azonban erős ízű, enyhén pikáns, így nem minden fogáshoz illik, ám akad egy népszerű kivétel, ami nem más, mint a tojássaláta!

Friss vagy száraz tárkonyt is használhatsz

A tárkony új szintre emeli a tojássalátát

Ha a tojássalátához adod a tárkonyt, akkor egy gazdagabb ízvilágú saláta lesz a végeredmény.

Ráadásul a tárkony úgy teszi finomabbá a tojássalátát, hogy közben nem nyomja el az ikonikus húsvéti fogás ízét. Ha pedig már kicsit unod a sima majonéz illatát, akkor örülni fogsz annak, hogy a tárkony kellemesen elfedi a fehér szósz aromáját.

További hozzávalókkal dobhatod fel a tárkonyos tojássalátát

Ha szeretnéd, hogy a tárkonyos tojássalátád még finomabb legyen, akkor adj hozzá újhagymát vagy medvehagymát. Ezek a zöldségek nemcsak pikáns ízt kölcsönöznek majd a fogásnak, hanem még izgalmas textúrát is adnak neki.

Azoknak pedig, akik szeretik a csípős ételeket, érdemes lehet egy csipetnyi cayenne borssal tovább ízesíteni a tojássalátát. És ne feledkezzünk el a majonézről sem, ami bár klasszikus választás, miért ne kerülhetne bele egy kis dijoni mustár is? Citrusos és csípős íze a tárkonnyal kombinálva fantasztikus aromát eredményez.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További húsvéti tartalmakért vesd ide a pillantásod:

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek