Tápláld növényeid földjét a banánhéj erejével – mutatjuk, hogyan!

Talán eddig is tudtad, hogy a banánhéjat jó a növények földjébe csempészni, de íme egy új módszer, amivel zseniális módon táplálhatod házi dzsungeled!

Bár lehet kritizálni a TikTok alkalmazást, az egyszer biztos, hogy rengeteg szuper konyhai és háztartási tippet köszönhetünk neki és a felhasználóknak, akik megosztották ezeket. Az isteni fetás-paradicsomos tésztától a fonnyadt zöldségek úraélesztéséig olyan információk birtokába jutottunk, amelyekről sejtelmünk se lett volna a TikTok nélkül. Ilyen ez a mostani trükk is, amit különösen a növényrajongók fognak nagyra értékelni.

Tápláld növényeid földjét a banánhéj erejével

Talán azt te is tudtad, hogy a banánhéj jót tesz a növényeknek, ezért például nyugodtan feldarabolhatod, és a virágföldbe keverheted. Azonban ezt nem lehet túl gyakran csinálni, ezért is zseniális ez a módszer, amivel mindenféle mesterséges anyag nélkül táplálhatod a növényeidet. Mindössze banánhéjra – lehetőleg bióra, mert ezek felületét nem kezelik semmilyen mesterséges anyaggal – és vízre lesz hozzá szükséged.

@creative_explained

Banana Peel = Magic 🌱🤩 #garden #trick #tips #dtio #HomeCooked #foryou #fyp #learnfromme #alwayslearning #diy #magic #wow #plants #gardening #banana

♬ original sound - Armen Adamjan

Ahogy a videóban is látható, egyszerűen csak fel kell aprítanod a banánhéjat, majd egy bögrébe vagy tálba tenni, ráöntetni a vizet - esetleg az öntözésre használt palackba vagy locsolókannába is teheted - , és hagyni állni legalább egy órát, de inkább tovább, és kész is, a következő locsolásnál már használhatod is a tápanyagdús vizet.

Varázslat lenne? Nem éppen. A banán héjában rengeteg ásványi anyag van, így foszfor, magnézium, kálium és kalcium, amik nemcsak az embernek, de a növényeknek is jót tesznek, segítik őket a növekedésben. Azzal, hogy a vízben tárolod a banánhéjat, ezek az ásványi anyagok kiáznak belőle, és locsolásnál a földön keresztül a növénybe jutnak. Egyben is beáztathatod a héjat, de az egyik kommentelő szerint ha felaprítod, azzal nagyobb felületen tudnak kiázni az ásványi anyagok, így több jut belőlük a vízbe. Egy újabb nyomós érv, hogy még több banánkenyeret süss.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Címlapról ajánljuk

További cikkek