Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

6 kedvenc növény- és virágboltunk Budapesten

"Aki a virágot szereti..." - mindannyian ismerjük a mondást, na de hol lehet beszerezni a legszebb növényeket Budapesten?

Legyen szó vágottról vagy cserepesről, íme a mi kedvenc lelőhelyeink!

Plante

Talán a legismertebb és legkedveltebb üzlet az egykori Vitkovics Mihály utcai Wild Flower Bar utódja, a Madách téri Konyha felső emeletére átbútorozott Plante, ahol elsősorban zöld levelű cserepes növényeket lehet szerezni otthonra. Egy aprócska zöld oázis a város kellős közepén, ahol a levéldzsungelben mindig el lehet csábulni egy – vagy több – cserépnyi fotoszintetizáló új barátra. A tulajdonosok ízlése mutatkozik meg a szelekción, így mindig különleges, és ami fontos, egészséges növényekkel lehet hazatérni tőlük. A monsterák dominanciája után az Instagram kedvence címre pályázó pileákból és pöttyös begóniákból is találni náluk, de ugyanúgy kapni itt sanseveriát és banánfát is.
A cserepes lakótársak mellett gyakran tartanak workshopokat, és a növénykék gondozása mellett akár kalligráfiát is lehet a buja üzletben tanulni, vagy akár makramé kaspótartót készíteni. Vágott virágok frontján a Karol & Blase megkapóan szép és különleges tulipánjait lehet alkalmanként beszerezni náluk, ezért érdemes figyelni az oldalukat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

plante. (@plantebudapest) által megosztott bejegyzés,


The Golden Pot

Igazi imádnivaló, bájos virágüzlet a The Golden Pot, ahol bizonyítják, sok szép virág kis helyen is elfér. Vegyesen lehet náluk vágott és cserepes virágokat kapni, de mindkettőből egyedi válogatásuk van, így kimondottan azoknak ajánlott a Tinódi utcai aprócska üzlet, akik a rózsa-liliom-nárcisz vonalon túl a megszokottól eltérő csokorra vágynak, vagy egy maroknyi száraz virággal varázsolnának rusztikus hangulatot. Kis kaktuszok, begóniák, ficusok várják új gazdájukat, ráadásul nem kell csupaszon hazaszállítani őket, azonnal be lehet szerezni a gyönyörű kerámia kaspókat hozzájuk különböző méretben, az egészen aprótól a nagyokig. Kedvenceink az egy-egy szál virágra tervezett kis „kémcsővázák”, mert így nem kell vagyonokat költeni egy nagy csokorra, mégis egy szál virágzó életet lehet csempészni bármilyen enteriőrbe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Golden Pot (@thegoldenpotbudapest) által megosztott bejegyzés,


Sasplant Virágszalon

A Sasplant igazi veterán a virágbizniszben, az Irányi utcai üzlet lélegzetelállító virágkompozíciókkal látja el a várost már 1997 óta, de ez nem jelenti azt, hogy ósdi csokrokat kötnének itt. Az Instagram-oldalukat végignézni egy valódi színterápia, a szivárvány minden színe megelevenedik a képeken, elképesztően változatos formavilágban. A color blocking elveit követve gyakran csak egy-két színnel dolgoznak, de így is minden csokruk extrém – a minimalizmus biztosan nem szerepel a szótárukban, de éppen ezt szeretjük. Aki látványos csokrot vagy dekorációt szeretne, náluk biztosan jó helyen jár. Emellett szezonnak megfelelően sokféle lakberendezési tárgy is elérhető náluk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sasplant Virágszalon (@sasplant_viragszalon) által megosztott bejegyzés,


Smúz – Virágneked.hu

Nem kevés kávézó működik Budapesten, ahol a folyékony energialöket beszerzésén túl a koncepció része, hogy valami mást is kapjon a vendég, legyen szó magyar vagy angol nyelvű könyvről, segítségről a szülői feladatokban, esetleg egy csokor virágról. Utóbbi a Smúz profilja, így a Parlament mellett fészkelő kávézóból, miután kigyönyörködtük magunkat a Dunára néző kilátásban egy kék vagy rózsaszín latte fölött, egy csokor friss virággal távozhatunk, hogy magunkkal vigyünk egy darabot az intenzív vizuális ingerekből.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Smúz Café – Viragneked.hu (@smuz_viragneked) által megosztott bejegyzés,


Endorphine Flowers

A virág fotoszintetizáló boldogság, amit nagy dózisban beszerezhetünk az Endorphine-nál. Csokraikra azt tudjuk mondani, hogy roppant nőiesek, kifinomultak és egyúttal elegánsak, olyanok, amilyeneket bármikor szívesen kap ajándékba az ember lánya. A cserepesek terén is lehet buja, egészséges példányokat találni náluk, és természetesen a növényekhez szükséges minden jóval fel vannak szerelkezve. Időnként még akciós kaspóik is vannak, így nagyon jó áron lehet lecsapni egyedi darabokra.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Endorphine Flowers Budapest (@endorphine.flowers) által megosztott bejegyzés,


Arioso

Extravagáns lakberendezési tárgyak és impozáns virágok vegyes kavalkádja alapozza meg az Arioso hangulatát a Király utcában, ahol a finom illatok mellett kávéval és sütivel várják azokat, akiket becsábít a színes kirakat. Az Arioso exluzív csokrairól és virágdíszeiről ismert, a látványos megjelenés mellett pedig garantáltan a legjobb minőséget kapják a vásárlók. Egy igazi élmény betérni ide csak úgy nézelődni és illatolni, de a legjobb, ha az ember egy csokorra való virággal távozik tőlük, hogy vibráló élettel töltse meg otthonát.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Arioso (@ariosobudapest) által megosztott bejegyzés,


Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Plante Facebook/Jágity Fanni

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!