Szemezgess cseresznyés receptjeinkből!

Gyermekkorunkban legtöbbször a fára másztunk érte, és a fülünkre akasztgattuk párosával. Ma már van jobb tippünk is a lédús, édes, roppanós szemek felhasználására!

Keverd a sütibe!

Az első cseresznyék június elején kerülnek a piacokra, de vannak olyan fajták, amelyek csak augusztus elején érnek be. Ha ügyesek vagyunk, egész nyáron át élvezhetjük a friss, ropogós cseresznyeszemeket. Ha pedig meguntuk nyersen, irány a konyha! A leggyorsabb, legkönnyebb nyári sütik között élen járnak a cseresznyések. Magozás után tehetjük piskótába, készülhet belőle muffin, pite, kevert tésztás süti, tölthetünk vele palacsintát vagy kelt tésztát. Akkor is tuti választás, ha egy átlagos fogást szeretnénk feldobni. Ha a levét felfogjuk, majd lehűtjük, isteni frissítőt kapunk a forró nyári napokon!

Gondolj a hidegre!

Kánikulában nehéz a hideg, téli hónapokra gondolni – pedig nem árt felkészülni, mert télen is jól fognak esni a nyári ízek. A cseresznye nagyon jól tűri a fagyasztást, de ha kicsit kreatívabbak akarunk lenni, készíthetünk belőle befőttet vagy dzsemet is. Nemcsak akkor fog jól jönni, ha sütire vagy cseresznyelevesre vágyunk – a kis piros szemek tökéletes kísérői sülteknek és vadételeknek egyaránt.

Még több cseresznyés recept itt >>

Még több cseresznyés pite recept itt >>

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...