A szaftos rakott krumpli nyomában

A Konyhafőnök adásában Ambrus és Mózes egy burgonyagratint készített a rusztikus malacfül mellé. Ez a francia, krémes rakott étel akkor finom, ha sütés közben nem szárad ki.

A gratin általában kenyérmorzsával megszórt, egybesütött egytálétel, de talán reszelt parmezánnal a legizgalmasabb. Magas hőfokon, hirtelen kell sütni, belül ekkor még kissé folyós marad, éppen, ahogy kell. Érdemes kerámiaedényben készíteni: nagyon jól mutat benne, de ne felejtsük el vajjal kikenni a tál oldalát, mert különben könnyen beleragad, és akkor fuccs a tálalásnak, csak kanalazva juthatunk hozzá. Receptje nem kőbevésett, leggyakrabban burgonyából készül, lássuk, milyen más elkészítési módjai léteznek még!

  1. 1.

    Francia rakott burgonya másképp

  2. 2.

    Gratin a la Firenze

  3. 3.

    Spenótos gratin

  4. 4.

    Kerekrépa gratin

  5. 5.

    Csőben sült krumpli zellerrel és fetás öntettel

  6. 6.

    Csőben sült karalábé padlizsánnal

  7. 7.

    Szaftos rakott burgonya

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról most!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek