Sütés nélküli túrótorta csábított el titeket, Balkán bureket készítettünk és lelepleztük az Ország Tortáját

Igazán izgalmasan telt a múlt hét, hiszen kiderült, mi lesz 2022 az Ország Tortája, csodás hűsítő leveseket készítettünk, melyeket mindenképpen ki kell próbálnod a nyáron, és elárultuk, mit tehetsz, ha savanyú uborkát vettünk a boltban.

  1. Így készül a hústól túlcsorduló burek, a Balkán csavart rétese
    1.

    Így készül a hústól túlcsorduló burek, a Balkán csavart rétese

    Burekimádók, figyelem, kisütöttük nektek a csavart pite legjavát! Hogy ne kelljen felkutatni a legjobb verziót a környéken, inkább készítsd el otthon a saját ízlésed szerint. Ha igazán-igazán jót akarsz falatozni, még a réteslapot is te nyújtod majd hozzá.

  2. 18 kockásterítős vendéglő, ahol még tudják, milyen a jó vasárnapi ebéd
    2.

    18 kockásterítős vendéglő, ahol még tudják, milyen a jó vasárnapi ebéd

    Hová tűntek a családi vendéglők? Vannak még olyan helyek, ahová szívesen járnak a családok hétvégén, ha elmarad az otthoni főzés?

  3. A sütés nélküli túrótorta, amibe rengeteg friss barackot rejtettünk
    3.

    A sütés nélküli túrótorta, amibe rengeteg friss barackot rejtettünk

    Ez a sütés nélküli túrótorta egy hihetetlenül gazdag és ízletes desszert, amellyel soha nem lőhetünk mellé. Sokan megijednek a zselatin használatától, de mi most megcáfoljuk azzal, hogy elkészítjük nektek ezt a szuper könnyű finomságot.

  4. Mit tegyünk, ha véletlen keserű uborkát vettünk?
    4.

    Mit tegyünk, ha véletlen keserű uborkát vettünk?

    Nyár derekán a kerteket, a piacokat és a boltokat is uralja a csodás ízű szabadföldi uborka, amelynek néha kifoghatjuk keserű példányait. Cikkünkből kiderül, mi az oka a keseredésnek és, mit tehetünk ellene.

  5. A bodzabogyós puding, ami igazából nem is puding, hanem süti
    5.

    A bodzabogyós puding, ami igazából nem is puding, hanem süti

    A bodzabogyó nem mindig kerül fel a nyári gyümölcsök radarjára, hajlamosak vagyunk csúnya mód megfeledkezni róla. Ezt orvosolandó, jöjjön most egy isteni süteményrecept, ami változtat majd ezen.

  6. A leghűsebb gazpachót mangóval tettük über szexivé
    6.

    A leghűsebb gazpachót mangóval tettük über szexivé

    Ha valami frissítő hűsítőre vágysz ebben a forróságban, segítünk. A gazpacho elkészítéséhez nem kell órákat a tűzhely mellett állni, vagy bekapcsolni 200 fokra a sütőt. Ehhez a könnyed leveshez elég egy turmix, és a zöldségek tápláló legjava. Most tettünk bele mangót is, hogy egy kicsit csavarjunk az ízeken.

  7. A spagettitrükk, ami megváltja majd az életed – TikTok-csatornánkon mutatjuk!
    7.

    A spagettitrükk, ami megváltja majd az életed – TikTok-csatornánkon mutatjuk!

    A spagetti és más tészták főzése alapból is sokakat megrémiszt, mint konyhai folyamat, pedig abszolút nem bonyolult dolog. Van azonban valami, ami ennél sokkal nagyobb bosszúságot okozhat. Na, most erre következik egy csoda megoldás.

  8. Szuperzöld borsókrémleves, melynek a menta ad extra svungot
    8.

    Szuperzöld borsókrémleves, melynek a menta ad extra svungot

    Ha egyet kéne választanunk a krémlevesek tengeréből, lehet, hogy ez a zöldborsókrémleves lenne az. A színe, illata, íze, textúrája mind-mind hibátlan, a menta pedig felrakja az ékezetet arra a bizonyos i-betűre.

  9. 3 hűsítő házi recept mindenkinek, aki a fagylaltját maga méri
    9.

    3 hűsítő házi recept mindenkinek, aki a fagylaltját maga méri

    Fagylalt nélkül tölteni a nyarat nagyjából annyira szomorú dolog, mint amikor az ember kezében elázik a tölcsér, és alul kilyukad. Persze szerencsére mindkét helyzet menthető: az utóbbi egy kis tölcsérből való fagylaltszívással, az előbbi pedig a most következő 3 recepttel.

  10. Itt vannak a 2022-es Ország Tortája verseny nyertesei
    10.

    Itt vannak a 2022-es Ország Tortája verseny nyertesei

    Idén is különleges ízvilágú finomságok taroltak az Ország Tortája versenyen. Megválasztották a Szent István-napi kenyereket is.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!