A leghűsebb gazpachót mangóval tettük über szexivé

Ha valami frissítő hűsítőre vágysz ebben a forróságban, segítünk. A gazpacho elkészítéséhez nem kell órákat a tűzhely mellett állni, vagy bekapcsolni 200 fokra a sütőt. Ehhez a könnyed leveshez elég egy turmix, és a zöldségek tápláló legjava. Most tettünk bele mangót is, hogy egy kicsit csavarjunk az ízeken.

A gazpacho a nyári fogások etalonja, a spanyolok jellegzetes hidegen tálalt levese. Amellett, hogy nagyon finom, tele van nyers zöldséggel, ami megkönnyíti a napi tápanyagbevitelt a nagy forróságban is. Roppant egyszerűen és villámgyorsan elkészíthetjük, hiszen csak egy turmixra van szükségünk hozzá. A hozzávalóit kedvünk szerint variálhatjuk, akár gyümölcsökkel is.

Könnyed mangós gazpacho - recept ITT!

Recept a gazpachohoz:

Hozzávalók:

2 db nagyobb paradicsom 4 db koktélparadicsom, 1 db érett mangó, fél sárga kaliforniai paprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek ecet, 1 dl olíviaolaj, 1 tk chilipehely, só ízlés szerint

Gazpacho hozzávalók - recept ITT!

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk, felaprítjuk, majd egy turmixba adagoljuk őket.

Aprítás közben a turmix résén folyamatosan hozzáöntjük az olívaolajat, majd az ecetet és a fűszereket is. Ha sárgásabb, karakteresebb végeredményre vágyunk, adhatunk hozzá ízlés szerint kurkumát is.

Könnyed mangós gazpacho - recept ITT!

Pár percig turmixoljuk a levest maximum fokozaton, majd amikor már elég krémesnek találjuk, állítsuk le.

A levest ezután rakjuk a hűtőbe, és hagyjuk hűlni legalább 30 percig tálalás előtt.

Tálba kimerve öntsük nyakon egy kevés olívaolajjal, és a maradék felkockázott zöldséggel szórjuk meg a tetejét. Ha vágyunk egy kis csípősre, csilipehellyel is díszíthetjük.

Lesd meg a videón, hogy készül a könnyed mangós gazpacho:

A gazpacho receptjét itt találod. Készítsd el otthon, és küldd el azoknak, akiknek szintén szükségük van egy életmentő hideg levesre a melegben!

Fotók, videó és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?