3 hűsítő házi recept mindenkinek, aki a fagylaltját maga méri

Fagylalt nélkül tölteni a nyarat nagyjából annyira szomorú dolog, mint amikor az ember kezében elázik a tölcsér, és alul kilyukad. Persze szerencsére mindkét helyzet menthető: az utóbbi egy kis tölcsérből való fagylaltszívással, az előbbi pedig a most következő 3 recepttel.

A házi fagylaltok világában tényleg az a legjobb, hogy szinte bármilyen ízben elkészíthetjük a kedvenc nyalánkságunkat, hiszen alig szab valami határt a lehetőségeknek. Míg egy cukrászdában limitáltak a lehetőségek, otthon annyi házi fagylalt közül válogathatunk, amennyit csak el tudunk képzelni. Ennek a képzeletnek a beindításához most következzen három fantasztikus recept, hogy mindenki megtalálja a magának való hűsítőt.

Villámgyors cukormentes erdeigyümölcs-fagylalt

Az erdeigyümölcs-fagylalt receptjét ITT találod!

Ki mondta, hogy nem lehet cukor nélkül házi fagylaltot készíteni? A ludas személye továbbra is ismeretlen marad, ez azonban mindegy is, hiszen egy tökéletes ellenpélda a fenti állításra a cukormentes erdeigyümölcs-fagylalt.

Annak ellenére, hogy a bogyós gyümölcsök kissé fanyarak tudnak lenni, mégsem kell extra édesítő a receptbe.

A fagyasztott banán gondoskodik arról, hogy ne sokkoljon le minket teljesen a savanyú, ami pedig utána marad, az épp eléggé kellemes és karakteres, hogy kedvelni tudjuk. Egy kevés frissen felvert tejszínhab koronája alatt ez a fagylalt tényleg maga a (cukormentes) mennyország.

Így készítheted el otthon:

Sztracsatella fagylalt

Egy igazi klasszikus, amiről talán azt hihetnénk, hogy nem lehet otthon reprodukálni, pedig ez abszolút nem így van. Egy furfangos trükkel megspórolhatjuk magunknak a nehézkes fagylaltalap készítését, mindössze habtejszínre és sűrített tejre lesz szükségünk.

A sztracsatella fagylalt receptjét ITT találod!

És természetesen jó minőségű étcsokoládéra. És igen, hihetetlennek tűnnik, de tényleg csak ezek kellenek a házi készítésű sztracsatellához. No meg egy kis türelem és odafigyelés: egy éjszaka alatt készre fagy a fagylalt a hűtőben, azonban adnunk kell neki pár keverést, különban az összes csokiforgács az edény alján fog kikötni.

A kész finomságot gombócolhatjuk tölcsérbe, ha autentikus cukrászdaélményre vágyunk, de pohárba is kerülhet, esetleg egy csésze kávéban úszhat egy nagyot.

Így készítsd el otthon:

Cukormentes mangójégkrém

A jégkrémek kedvelői sem maradnak ki a buliból: szintén egy cukormentes receptet kapnak ők, a napfényízű mangó főszereplésével. A kis pálcikás finomságok olyan érzéseket keltenek majd fel bennünk, mintha egy naplementés tengerparton sétálnánk, a kezünkben egy isteni nyalánksággal.

A mangójégkrém receptjét ITT találod!

Nem kell előre fagyasztani a gyümölcsöt, így ennyivel is gyorsabb lesz az elkészítés. Csupán a formákba öntött masszát kell megvárni, hogy szépen megdermedjen.

Igazi mentes különlegesség ez, ami egyáltalán nem bonyolult, és a hagyományos jégkrémkedvelőktől a vegán mangószerelmesekig mindenkinek nagy mosolyt csal majd az arcára. Ez garantált.

Így készítheted el otthon:

Az erdeigyümölcs-fagylalt receptjét ITT találod, a sztracsatelláé ITT rejtőzik, a mangós jégkrém pedig IDE kattintva érhető el.

Receptek, fotók és videók: Rosanics Petra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Nyári nyalánkságok minden mennyiségben:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek