A sütés nélküli túrótorta, amibe rengeteg friss barackot rejtettünk

Ez a sütés nélküli túrótorta egy hihetetlenül gazdag és ízletes desszert, amellyel soha nem lőhetünk mellé. Sokan megijednek a zselatin használatától, de mi most megcáfoljuk azzal, hogy elkészítjük nektek ezt a szuper könnyű finomságot.

A túrótorta az egyik kedvenc süteményváltozatunk, főleg a barackszezon idején, amikor friss gyümölcsből készülhet. Különösen azért imádjuk, mert hibátlan egyensúlyban van benne a krémes töltelék és a ropogós kekszes alap, tökéletesen kiegészülve az édes-savanykás nektarinnal.

Lássuk, hogyan állt össze kerek egésszé nálunk ez a sütés nélküli barackos túrótorta:

Íme a gyors és egyszerű recept, ami 3 fázisból áll:

1.) vajas kekszes alap

2.) könnyed túrókrém

3.) végül a barackzselé

Barackos túrótorta, pontos recept: ITT

Villámgyors kekszes alap

Egy 20 cm-es rugós tortaforma alját és oldalát sütőpapírral kibéleljük. Aprítógépbe tesszük a kekszeket és a barna cukrot, és az egészet finom, homokszerű állagúra daráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat a robotgéphez, és összekeverjük a kekszmorzsával. Belenyomkodjuk a morzsát a tortaforma aljába egy kanál segítségével, majd hűtőbe tesszük dermedni, addig pedig elkészítjük a tölteléket.

Barackos túrótorta, pontos recept: ITT

Könnyed túrókrém

A nektarin, a tejszín és a zselatin kivételével robotgéppel mindent keverjünk össze egy nagy tálban.

A nektarinok héját vékonyan irdaljuk be, majd forrázzuk le őket (így könnyedén lejön a héjuk). Pucoljuk meg, és magozzuk ki a csupasz barackokat.

Végül négy darabot vágjunk apró kis kockákra, a másik négyet tegyük félre. Melegítsük fel a tejszínt, és adjuk hozzá a beáztatott, kinyomkodott zselatinlapokat. Kavargassuk addig, amíg a zselatin megolvad, majd az egészet öntsük hozzá a túrós keverékhez. Adjuk hozzá a felkockázott barackokat is, majd jól keverjük el az egészet, és borítsuk a kekszes alapra. Hűtőben dermesszük legalább egy-két órát.

Barackos túrótorta, pontos recept: ITT

Barackzselé

A nektarint, a cukrot és a citromlevet turmixoljuk le, majd mikróban egy perc alatt forrósítsuk fel ezt az elegyet. Adjuk hozzá a beáztatott, kinyomkodott zselatinlapokat, kavargassuk addig, amíg a zselatin megolvad, majd az egészet öntsük rá a kidermedt túrótorta tetejére, és egyengessük el szépen. Tegyük a tortát 3-4 órára a hűtőbe, mielőtt felvágnánk. Tálalás előtt dekoráljuk a tetejét friss gyümölcsökkel és mentával.

A barackos túrótorta receptjét itt találod. Készítsd el otthon, és küldd el azoknak, akiknek szintén szükségük van egy életmentő hideg levesre a melegben!

Barackos túrótorta, pontos recept: ITT

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több finomság Flórától itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Spórolásban nagyok vagyunk!

Velünk ez az év is jól indul. Vonzó kínálatunkból most számos termékünket extra nagy kiszerelésben, még jobb áron kínáljuk számodra, aktuális akcióinkkal pedig egyenesen a konyhádba hozzuk Amerikát!

Legújabb receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

24 órás gyógyító csontleves

A csontleves vagy erőleves egy gazdag, tápanyagokban dús leves, amelyet lassú főzéssel készítünk csontokból, zöldségekből és fűszerekből. Minél tovább főzöd ezt a tápláló ...

Címlapról ajánljuk

Így készíts gyógyító, 24 órás erőlevest, hogy minden cseppje aranyat...

Az erőleves, vagy más nevén csontleves, egy igazi szuperétel, amely évszázadok óta az egészségtudatos konyhák egyik alapköve. Nemcsak ízgazdag és tartalmas, hanem tele van értékes tápanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, az ízületeket és az emésztést. De mi a titka a tökéletes csontlevesnek? Hogyan érhetjük el azt a gazdag, kocsonyás állagot és mély ízvilágot? Nézzük a legfontosabb tudnivalókat és főzési trükköket!

Hering András

„Most, ha valaki séf akar lenni, híres akar lenni. Bennem...

Tavaly év végén Madrid, London és Doha után Budapesten is megnyitotta BiBo nevű éttermét Dani García, a három Michelin-csillaggal kitüntetett spanyol sztárséf. A Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes tetején található rooftopbár és étterem étlapján García igyekezett a spanyol tradíciókat a magyar stílussal ötvözni, hogy a hazai és nemzetközi vendégek egyaránt új ízélményeket fedezhessenek fel a tolmácsolásában. Olvassátok Dani Garcíával készült friss interjúnkat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...