Süss húst gyümölcsökkel!

A Konyhafőnök mai napján Zoliék - előnyük révén - elvehették az összes gyümölcsöt Ilonáéktól, akik egy citrommal voltak kénytelenek dolgozni. Te melyiket adnád a húshoz?

A versenyzők kosarában a mangótól az ananászig, a sárkánygyümölcstől a citromig minden földi jó ott várt, hogy a libamell mellett megtalálja majd méltó helyét a tányéron. A zsűri viszont azt a nagyon sorsdöntő előnyt adta Eszteréknek, vagyis a Zöld csapatnak, hogy az összes alapanyagot elvehessék Ilonáéktól, kivéve egyet. Választásuk a citromra esett. A sárga csapat ezzel az egy gyümölccsel volt kénytelen egy gyümölcsös húst összeállítani. Mondanunk sem kell, hogy a sokgyümölcsös csapat nyert. Most mi is mutatunk egy-két nyerő húsételt, melyek gyümölccsel készültek!

 1. 1.

  Csirkemell tejszínes szőlővel

 2. 2.

  Szilvamártásban sült csirkeszárnyak

 3. 3.

  Gyümölcsös marhahús

 4. 4.

  Kacsamell málnás vörösbormártásban

 5. 5.

  Sárgabarackos csirkemell

 6. 6.

  Fahéjas-aszalt szilvás csirkemellcsíkok

 7. 7.

  Csirkesaslik gyümölccsel

 8. 8.

  Almás-barackos rakott csirke

 9. 9.

  Barackos és sajtos sült csirkecomb

 10. 10.

  Pikáns kókuszos-sárgabarackos csirkemell zsiradékmentesen

 11. 11.

  Nektarinos karajszelet pityókával

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek