Így kerülheted el, hogy puha és gumis legyen a sült bacon

Nem kell megelégedned a gumiszerű baconnel, ugyanis akad egy pofonegyszerű trükk, amely segítségével szuper ropogós szalonnát tudsz készíteni mindegy egyes alkalommal. Legújabb Napi Tippünkben ezt a trükköt mutatjuk meg neked, íme.

Akár egy BLT szendvics, akár egy kiadós reggeli része, a bacon egyik legvonzóbb tulajdonsága a ropogós textúrája, amely képes feldobni bármilyen ételt. A legtöbb házi szakács azonban gyakran megelégszik a puha, gumiszerű szalonnával is, pedig a sütési folyamat egy apró módosítása ropogós, ízletes baconszeleteket eredményez. Mutatjuk a pofonegyszerű trükköt!

Így kerülheted el, hogy gumiszerű legyen a sült bacon

A sütési hőmérséklettől függ a bacon textúrája

Ha baconsütésről van szó, akkor általános tény, hogy a legtöbben először felhevítik a serpenyőt, mielőtt beletennék a baconszeleteket. Noha ez a technika gyakori steakek, csirke, hal vagy egyéb fogások sütésekor, ám a szalonna esetében ez egy végzetes hiba.

Ha ugyanis a zsíros bacon ultraforró felületet ér, akkor letapad a serpenyőre, és kellemetlenül gumis textúrájúvá válik. Ezenfelül a forró serpenyőbe helyezett szalonna felkunkorodik, és hullámossá válik, csökkentve a bacon serpenyőt érő felületét, amitől kevésbé lesz ropogós a végeredmény. Miként lehet kiküszöbölni a problémát?

A megoldás a hideg serpenyőben rejlik.

Készítsd el ezeket a szalonnától ropogós fogásokat:

Így süsd a bacont, hogy extrán ropogós legyen

Először is tedd a bacont a hideg serpenyőbe, majd óvatosan melegítsd fel. Ez lehetővé teszi, hogy a zsír fokozatosan süljön ki a szeletekből, illetve megakadályozza, hogy megégjen a szalonna. Ha ezt az apróságot betartod, akkor egy szuper ropogós, tökéletesen megsült bacont majszolhatsz majd.

Ezeket a baconös finomságokat is próbáld ki:

Egyes szakácsok viszont azzal érvelnek, hogy nem a legoptimálisabb, ha serpenyőben készül a bacon.

Sok professzionális és amatőr szakács ugyanis egyetért abban, hogy a bacon sütésének legjobb módja valójában a sütőben való elkészítés. A serpenyős módszerhez hasonlóan a szalonnát hideg sütőben kell elkezdeni sütni, majd fokozatosan emelni kell a hőmérsékletet, hogy a bacon ínycsiklandóan ropogósra süljön.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Konyhai tippek, amelyeket bizony érdemes megfogadni:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...