Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Húsvéti sós sütikből sosem elég, ráadásul választani sem könnyű közülük: kifli, roló, csiga? Egy a lényeg: legyen rajtuk sooook sajt! Húsvéti sós sütiket mutatunk:

  1. 1.

    Fokhagymás-sajtos csiga zöldfűszeres tejföllel

  2. 2.

    Magos sajtos roló

  3. 3.

    Duplán sajtos masni

  4. 4.

    Gazdag pizzás csiga

  5. 5.

    Ropogós duplasajtos stangli

  6. 6.

    Réteges, sajtos-vajas kifli

  7. 7.

    Libazsíros krumplis kiflik

Még több sós süti itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek