Ezeket a sajtokat edd, ha nem akarsz hízni

Sajnos a sajtokkal nem egyszerű a helyzet, hiszen sok szempontból egészségesek, de emellett nem ritkán rengeteg zsírt és kalóriát tartalmaznak, így nagy mennyiségben hizlalhatnak. Szerencsére vannak olyan sajtfajták, melyeket bátran ehetsz még akkor is, ha diétázol.

A sajtok igencsak rejtélyesek tudnak lenni, hiszen rengeteg fajta létezik belőlük, és sokféle eljárás is akad az elkészítésükre. A szakértők felhívják a figyelmet, hogy nem lehet egy csoportba sorolni mindet: figyelembe kell venni a tej eredetét, de még az állatok gondozásának módját is.

Ezeket a sajtokat edd, ha nem akarsz meghízni

Tehát tényleg nem egyszerű kérdés, milyen sajtot válasszunk a diétánk alatt, hiszen azt is szem előtt kell tartanunk, hogy egy érettebb, magasabb kalóriatartalmú fajtából kevesebbet fogyasszunk, mint például egy könnyedebb, kevésbé hizlaló fajtából.

Szerencsére azért akadnak olyan sajtok, melyekről egyértelműen rá tudjuk húzni: egészségesek.

Ilyen például a kecskesajt, ami a legjobban emészthető az emberi szervezet számára. Ennek oka, hogy kecskesajtnak az alapanyaga hasonlít legjobban az emberi tejhez, amely 10% kazeint tartalmaz.

A parmezánnal sem lőhetünk nagyon mellé, annak ellenére, hogy igencsak magas a sótartalma. A szakértők azt javasolják, hogy ezt a fajtát azonban csak ízesítésre használjuk.

A másik tuti megoldás a mozzarella. Ez akár nagyobb mértékben is fogyasztható, alacsony kalóriatartalma miatt. Annyi a titka, hogy lehetőség szerint ne előre csomagoltat, hanem frisset vásároljunk belőle.

Forrásunk volt.


Még több a sajtokról:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek