A 11 legünnepibb pulykasült, ami nélkül nincs karácsony

Ha egy igazán különleges karácsonyi menüt szeretnénk összeállítani, mindenképpen a pulykát tegyük a középpontba. A madár rengeteg izgalmas módszerrel elkészíthető, ínycsiklandó fűszerekkel ízesíthető, és szinte a végtelenségig kombinálható különböző köretekkel. Ünnepeljünk idén pulykával! (x)

  1. 1.

    Egyszerű ünnepi pulykacomb

    Egy szép, ropogós, belül szaftos pulykasült bármilyen ünnepi alkalomra jó lehet. Ráadásul egy-egy combbal azok is jól járnak, akiknél nem fogyna el egy egész madár.

  2. 2.

    Karácsonyi töltött pulykamell, zelleres krumplipürével

    A rumos szilva és a camembert a legjobb dolog, ami egy pulykamellbe kerülhet, a gyümölcsök, a fehérbor és a baconkabát pedig segít, hogy ne száradjon ki. A zelleres püré pedig még egyet dob ezen az amúgy is különleges főfogáson.

  3. 3.

    Sonkás-sajtos pulykatekercs

    Gyorsan és könnyedén is főzhetünk látványos ételt. Ezek az omlós, sajtszószban fürdőző pulykatekercsek kiváló példák erre az állításra. Ha nem bonyolítanánk túl a vacsorát, mégis le szeretnénk nyűgözni a vendégeket, ez a tökéletes választás számunkra.

  4. 4.

    Spenótos pulykagolyók sajtszószban

    Talán szokatlan lehet egy ünnepi menün húsgolyókat látni, azonban ezek a pulykahúsos apróságok kiválóak arra a célra, hogy az asztaltársaság fiatalabb tagjai is örömmel egyenek az eléjük rakott ételekből. Gondoljunk a gyerekekre is, formázzunk golyóbisokat!

  5. 5.

    Wellington pulykamáj

    Nemcsak a hús, de a máj is szerepelhet a vacsorában. Ráadásul egy ilyen elegáns, tésztaköntösbe bújtatott különlegességre még a legfinnyásabb vendégek sem tudnak majd nemet mondani.

  6. 6.

    Ünnepi töltött pulykamell tejfölös-baconös tört burgonyával és fűszeres zöldbabbal

    Egy újabb ízletes és omlós töltött hús, ami azonban nem a megszokott köretekkel érkezik. Tejföllel gazdagított krumplipüré és párolt zöldbab kíséri ezt a kihagyhatatlan ünnepi étket.

  7. 7.

    Spenót- és gombatöltelékes baconbe tekert pulykamell

    Láthatjuk, hogy a pulykasült szinte bármilyen töltelékkel isteni lesz: ebben a receptben most a spenót és a gomba alkot egy felejthetetlen párost, némi új színt hozva a karácsonyi vacsorába.

  8. 8.

    Túrós-medvehagymás pulykamelltekercs

    Ebben az elképesztő rántott pulykában kívül-belül találunk majd valami izgalmasat: az aranybarna, ropogós bunda alatt omlós hús és krémesen olvadozó, juhtúrós töltelék vár ránk.

  9. 9.

    Fényezett pulykamell sült zöldségágyon

    Ínyenc mázban úszik ez a pulyka, ráadásul nem egyedül kerül az ünnepi asztalra, hanem szaftos, mély ízekben pompázó, sült zöldségek hátán.

  10. 10.

    Spenótos párolt göngyölt pulyka

    Egy fokkal könnyedebb ételt is találhatunk itt, ennek a spenótos pulykaroládnak a képében, ami érdekes módszerrel, párolással készül. Jó opció, ha annyira nem akarjuk leterhelni a gyomrunkat.

  11. 11.

    Gesztenyével töltött pulyka

    Végül, de nem utolsó sorban következzen egy impozáns, egészben sült pulyka, aromás gesztenyetöltelékkel kibélelve. Látványelem és a vacsora fénypontja is egyben, egy ilyen különleges fogást vétek lenne nem elkészíteni.

Tudj meg még többet itt a pulykahúsról!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek