Pofonegyszerű trükk: így nem süllyednek a muffin aljára az áfonyaszemek

Mesébe illő áfonyás muffinokról álmodozol, de még sosem jött össze, hogy csábítóan kacsingassanak róla az áfonyaszemek, mint a fotókon? Akkor ez a pofonegyszerű trükk lesz számodra a megváltás!

A kávézókban és a fotókon az áfonyos muffinoknak mindig szép magas és íves a teteje, miközben az áfonyaszemek jól kivehetőek és nem süllyedtek le a muffin aljára sütés közben. Otthon azonban valahogy sosem sikerül rekreálni ezt az élményt. Azt már tudjuk, hogy mit kell tennünk az íves tetejű muffinért, most pedig lerántjuk a leplet a mutatós áfonyás muffin titkáról. Amennyire meglepő, annyira egyszerű ez a trükk!

Ha olyan muffint szeretnél, amire ránézve senki sem tud ellenállni, hogy beleharapjon, akkor fontos, hogy az áfonyaszemek egyenletesen helyezkedjenek el benne, és ne süllyedjen az összes a süti aljára. Nem csalás, nem ámítás, ezt te is könnyedén elérheted.

Fogd az áfonyákat, és tedd őket egy tálba, majd egy-két kanál lisztes keverékkel – a recepted száraz hozzávalói összekutyulva - öntsd nyakon őket, hogy minden szemet egy vékony fehér réteg borítsa. Ezután keverd bele az áfonyákat a tésztába.

Ez a trükk segít, hogy az áfonyaszemek jobban hozzátapadjanak a tésztához, így szépen eloszlanak a tésztában, és nem fognak lesüllyedni sütés közben. Ráadásul, ha fagyasztott áfonyát használsz, ez segít, hogy ne folyjon bele az áfonyalé a tésztába.

Legközelebb vesd be ezt a trükköt, és ejts ámulatba mindenkit a szépséges muffinjaiddal!

Elindult a Nagy Tavaszi Receptversenyünk, melyen minden receptbeküldő nyer!

Lássa és tesztelje a te főztödet az egész ország! 2021. április 26. és május 23. között töltsd fel a kedvenc tavaszi fogásod receptjét az egyszerűsített receptfeltöltés segítségével, és Nosaltys vászontáskával jutalmazunk – további nyeremények is várnak!

Nézd meg a részleteket, hogy te is részese lehess a kikeleti megújulásnak!

Forrásunk volt


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Címlapkép: Canva

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?