Pofonegyszerű trükk: így nem süllyednek a muffin aljára az áfonyaszemek

Mesébe illő áfonyás muffinokról álmodozol, de még sosem jött össze, hogy csábítóan kacsingassanak róla az áfonyaszemek, mint a fotókon? Akkor ez a pofonegyszerű trükk lesz számodra a megváltás!

A kávézókban és a fotókon az áfonyos muffinoknak mindig szép magas és íves a teteje, miközben az áfonyaszemek jól kivehetőek és nem süllyedtek le a muffin aljára sütés közben. Otthon azonban valahogy sosem sikerül rekreálni ezt az élményt. Azt már tudjuk, hogy mit kell tennünk az íves tetejű muffinért, most pedig lerántjuk a leplet a mutatós áfonyás muffin titkáról. Amennyire meglepő, annyira egyszerű ez a trükk!

Ha olyan muffint szeretnél, amire ránézve senki sem tud ellenállni, hogy beleharapjon, akkor fontos, hogy az áfonyaszemek egyenletesen helyezkedjenek el benne, és ne süllyedjen az összes a süti aljára. Nem csalás, nem ámítás, ezt te is könnyedén elérheted.

Fogd az áfonyákat, és tedd őket egy tálba, majd egy-két kanál lisztes keverékkel – a recepted száraz hozzávalói összekutyulva - öntsd nyakon őket, hogy minden szemet egy vékony fehér réteg borítsa. Ezután keverd bele az áfonyákat a tésztába.

Ez a trükk segít, hogy az áfonyaszemek jobban hozzátapadjanak a tésztához, így szépen eloszlanak a tésztában, és nem fognak lesüllyedni sütés közben. Ráadásul, ha fagyasztott áfonyát használsz, ez segít, hogy ne folyjon bele az áfonyalé a tésztába.

Legközelebb vesd be ezt a trükköt, és ejts ámulatba mindenkit a szépséges muffinjaiddal!

Elindult a Nagy Tavaszi Receptversenyünk, melyen minden receptbeküldő nyer!

Lássa és tesztelje a te főztödet az egész ország! 2021. április 26. és május 23. között töltsd fel a kedvenc tavaszi fogásod receptjét az egyszerűsített receptfeltöltés segítségével, és Nosaltys vászontáskával jutalmazunk – további nyeremények is várnak!

Nézd meg a részleteket, hogy te is részese lehess a kikeleti megújulásnak!

Forrásunk volt


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Címlapkép: Canva

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...