Egy egyszerű trükk, amivel mindig szupermagas teteje lesz a muffinodnak

A muffin egy igazi jolly joker süti, amit könnyű elkészíteni, és rengeteg variációja létezik. Most pedig hoztunk egy muffinsütési tippet, amivel biztosra veheted, hogy tökéletes lesz a végeredmény.

Ki ne szeretné a hibátlan muffint? Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ráadásul lehet csokis, gyümölcsös vagy akár sós is, csak egy jó recept kell hozzá. Nos, abból jócskán találsz a Nosalty oldalán, most viszont egy olyan tippet hoztunk, amivel recepttől és ízesítéstől függetlenül tökéletes lesz a muffinod.

Keverd be előre a tésztát!

Egy kicsit előre kell dolgozni, de aztán annyival kevesebb időt vesz igénybe a muffin elkészítése. Keverd be a tésztát előre, majd éjszakára tedd a hűtőbe pihenni, ettől lesz ugyanis igazán mennyei a muffin.

Hogy miért? Mert így a lisztben lévő keményítőnek több ideje van felvenni a nedvességet a tojásokból és a tésztából. Ennek eredményeként a keményítő megduzzad, így a tészta robusztusabb állagú lesz.

A glutén, ami az éjszaka folyamán fejlődik, segít, hogy a muffin teteje szép magas, dómszerű legyen anélkül, hogy túlságosan töménnyé válna.

Néhány tipp segítségként

Figyelj oda a hozzávalókra. Csak akkor működik ez a módszer, ha van a muffinban sütőpor, ami kétszeresen dolgozik: egyszer, amikor összekevered a száraz és a vizes hozzávalókat, utána pedig, amikor beteszed a sütőbe a tésztát. Ha a kelesztésről mondjuk csak író és szódabikarbóna gondoskodik, akkor a buborékok kipukkadhatnak, mielőtt a tészta megsülne.

Éjszakára tedd be a hűtőbe. Keverd össze a száraz és nedves hozzávalókat, figyelj, hogy ne keverd túl, majd egy letakart tálban tedd a tésztát éjszakára a hűtőbe.

Süsd meg a hideg tésztát. A hűtőből kivéve azonnal töltsd meg a muffinsütőt tésztával. A receptben írt sütési időt vedd alapul, de azért figyeld a muffinokat. Biztos jel, hogy elkészült a muffin, ha a teteje visszapattan, ha benyomod, a színe aranybarna, valamint enyhén elválik a sütőformától. A jól bevált tűpróbát se hagyd ki.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.