A piskóta ezer arca

{ KÉP = 90956, 2, ajanlo/piskota-ezer-arca }Miután múlt héten kiokosodtunk piskótaügyileg és profin mennek az alapok, most sorra vesszük a piskótafajtákat. Azt is megmutatjuk, hányféleképpen variálhatod, így biztosan megunhatatlan lesz! {T}

Miután múlt héten kiokosodtunk piskótaügyileg és profin mennek az alapok, most sorra vesszük a piskótafajtákat. Azt is megmutatjuk, hányféleképpen variálhatod, így biztosan megunhatatlan lesz!

A tojásoson túl

Vannak, akik nem kedvelik a tojásos piskótát, szívesebben készítik a vajas vagy a vizes változatot. Érdemes az összes piskótafajtát kipróbálni, így biztosan megtaláljuk a kedvünkre valót. Íme, az alapreceptek:

Villámgyors desszert: ribizliszuflé

A kis hamisak

Ugyan nem tartoznak a klasszikus piskótafajtákhoz, mégis érdemes megemlíteni és persze elkészíteni az olajos verziót is (mely sokkal tömörebb, mint a hagyományos piskóta), illetve az inkább csak nevében piskóta, de annál finomabb kefirrel, joghurttal vagy tejföllel készülő változatot – ezt hamis piskóta fedőnéven keressük.

Játssz a formával!

Az alaprecepten kívül a formával is változatosabbá tehetjük a piskótát: egyszer tekercsként készítsük, máskor legyen gyümölcstorta vagy más, krémes torta alapja, ráérősebb napokon charlotte-tal kápráztassuk el a vendégeket.

Dobd fel!

A legegyszerűbb esetben a hagyományos formánál maradunk és teleszórjuk minden jóval a piskótatésztát: gyümölccsel, magvakkal és csokoládédarabokkal.

Még több piskótareceptért kattints a képre!

{ GALÉRIA = title:Vari%C3%A1ci%C3%B3k%20pisk%C3%B3t%C3%A1ra, 0,1,2,3,4,5,6 }

Ha mégsem sikerülne...

Még a legtapasztaltabb konyhatündérrel is előfordulhat, hogy nem sikerül a piskóta. Aggodalomra ilyenkor sincs ok, az alábbi trükkök segítségével igazán finom desszert varázsolható az elrontott tésztából:

  • Morzsold szét és készülhet is a trendi édesség, a sütinyalóka,
  • vagy használd fel egy finom gyümölcsös trifle-höz,
  • de rétegezheted is pudinggal és gyümölcsökkel egy nagy tálban és kész is a pudingrakottas.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Köszi a piskótarecepteket. Mindig bajba voltam a sütésével, vagy "szalonnás" lett, vagy összeesett, de mindig valami történt a sütésnél. Amióta liszt- és tejérzékeny vagyok, rizslisztb?l sütöm a piskótát, akár tortának, akár tekercsnek, és most már nem fordul el? velem semmi baki, nem esik össze, nem lesz szalonnás. Családom is mindig így kéri a piskótás sütiket.

Címlapról ajánljuk

További cikkek