A piskóta ezer arca

{ KÉP = 90956, 2, ajanlo/piskota-ezer-arca }Miután múlt héten kiokosodtunk piskótaügyileg és profin mennek az alapok, most sorra vesszük a piskótafajtákat. Azt is megmutatjuk, hányféleképpen variálhatod, így biztosan megunhatatlan lesz! {T}

Miután múlt héten kiokosodtunk piskótaügyileg és profin mennek az alapok, most sorra vesszük a piskótafajtákat. Azt is megmutatjuk, hányféleképpen variálhatod, így biztosan megunhatatlan lesz!

A tojásoson túl

Vannak, akik nem kedvelik a tojásos piskótát, szívesebben készítik a vajas vagy a vizes változatot. Érdemes az összes piskótafajtát kipróbálni, így biztosan megtaláljuk a kedvünkre valót. Íme, az alapreceptek:

Villámgyors desszert: ribizliszuflé

A kis hamisak

Ugyan nem tartoznak a klasszikus piskótafajtákhoz, mégis érdemes megemlíteni és persze elkészíteni az olajos verziót is (mely sokkal tömörebb, mint a hagyományos piskóta), illetve az inkább csak nevében piskóta, de annál finomabb kefirrel, joghurttal vagy tejföllel készülő változatot – ezt hamis piskóta fedőnéven keressük.

Játssz a formával!

Az alaprecepten kívül a formával is változatosabbá tehetjük a piskótát: egyszer tekercsként készítsük, máskor legyen gyümölcstorta vagy más, krémes torta alapja, ráérősebb napokon charlotte-tal kápráztassuk el a vendégeket.

Dobd fel!

A legegyszerűbb esetben a hagyományos formánál maradunk és teleszórjuk minden jóval a piskótatésztát: gyümölccsel, magvakkal és csokoládédarabokkal.

Még több piskótareceptért kattints a képre!

{ GALÉRIA = title:Vari%C3%A1ci%C3%B3k%20pisk%C3%B3t%C3%A1ra, 0,1,2,3,4,5,6 }

Ha mégsem sikerülne...

Még a legtapasztaltabb konyhatündérrel is előfordulhat, hogy nem sikerül a piskóta. Aggodalomra ilyenkor sincs ok, az alábbi trükkök segítségével igazán finom desszert varázsolható az elrontott tésztából:

  • Morzsold szét és készülhet is a trendi édesség, a sütinyalóka,
  • vagy használd fel egy finom gyümölcsös trifle-höz,
  • de rétegezheted is pudinggal és gyümölcsökkel egy nagy tálban és kész is a pudingrakottas.
Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek