Villámgyors desszert: ribizliszuflé

Itt a tavasz, ideje az étrendünket is átalakítani. A nehéz desszertek átadják a helyüket a habkönnyű finomságoknak – egy ilyet készített nektek e heti bloggerünk, Konyhán innen – kerten túl!

Végre itt a tavasz! :) Gondoltam, a konyhában is kellene újítani valamit. Valami könnyű, gyümölcsös desszertet... aztán eszembe jutott, hogy évek óta mindig csak nézegetem a szebbnél szebb felfújtakat, de még sosem sütöttem. Nagyjából egy hete kitört rajtam a „szuflé-készíthetnék". Ennek az újdonsült lelkesedésnek eredményeképpen született ez a ribizlis változat.

Hozzávalók 2-3 főre, 2 dl-es formákhoz:

  • két marék fagyasztott ribizli
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • kis darab friss gyömbér (kb. 2 cm-es kocka)
  • 4 ek. kristálycukor
  • 2 ek. étkezési keményítő
  • 0,5 dl víz
  • 2 tojásfehérje
  • Kevés vaj és kristálycukor a formákhoz, porcukor és pár szép szem ribizli a díszítéshez.

A receptet itt tudod elmenteni >>

{ GALÉRIA = title:Ribizliszufl%C3%A9%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 1,2,3,4,5,6,7 }

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  2. A ribizlit 2 ek. cukorral egy kis lábasba tesszük. Ízesítjük fahéjjal, reszelt gyömbérrel, majd felfőzzük.
  3. Az étkezési keményítőt kikeverjük vízzel, a fűszeres ribizlihez adjuk és addig főzzük, míg jól besűrűsödik. Levesszük a tűzről és félre tesszük hűlni.
  4. A formákat kikenjük vajjal és kristálycukrot szórunk bele úgy, hogy szépen mindenhol bevonja a formák belsejét.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük (lehetőleg nagy tojásokat használjunk; ha nincs, úgy inkább két adag szuflé lesz ebből a mennyiségből), közben hozzáadjuk apránként a maradék 2 ek. cukrot.
  6. Egy jó nagy kanál habot belekeverünk a ribizlis krémbe, hogy fellazítsuk, majd a maradék habbal óvatosan összeforgatjuk.
  7. A formákat színültig töltjük, vigyázva, hogy a formák szélét ne kenjük össze, mert akkor nem tud feljönni a szuflé, majd a hab tetejét szépen elsimítjuk.
  8. Előmelegített sütőben 12–14 perc alatt készre sütjük; közben szépen megemelkednek. Porcukorral meghintve, ribizliszemekkel díszítve tálaljuk.

Ági78, a Konyhán innen kerten túl bloggere a NoSaltyn >>

Konyhán innen – kerten túl blog >>

Konyhán innen kerten túl a Facebookon >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...