Ha így főzöd a tésztát, kevesebb lesz a rezsiszámlád

Manapság minden forint számít, így érdemes az összes létező spórolós trükköt kipróbálni. A most következő Otthon Tippünkben Giorgio Parisi, a 2021-es fizikai Nobel-díj nyertese árulja el saját technikáját.

A rezsinövekedésnek köszönhetően az emberek mindent megtesznek azért, hogy spóroljanak otthonukban. Rengeteg tippet adtunk már mi is, hogyan spórolj a rezsiszámla végösszegén, most pedig egyenesen egy Nobel-díjas fizikustól érkezik egy tésztafőzési trükk, ami már Olaszországban is vírusként terjed, szóval tényleg érdemes lehet megfogadni.

Ha így főzöd a tésztát, kevesebb lesz a rezsiszámlád

A módszerhez szerencsére semmilyen külön eszközre nincsen szükségünk, mindent ugyanúgy kell az elején csinálni. Forraljuk fel a vizet, tegyük bele a tésztát, majd hagyjuk 2 percig a tűzön. Ezután zárjuk el a gázt, majd fedjük le az edényt, és hagyjuk a tésztát „főni”, amíg puha nem lesz.

A fizikus számításai szerint egy tésztafőzéssel körülbelül 8 percnyi gázt spórolunk, ami nem tűnik soknak, de mint a mondás tartja: sok kicsi sokra megy.

Persze nem mindenki van elragadtatva az ötlettől, különösen a profik kritizálják a módszert. A Michelin-csillagos séf, Antonello Colonna szerint az ilyen főzési módszer gumiszerű tésztát eredményez, Luigi Pomata egyszerűen csak annyit mondott: katasztrofális.

Persze ettől függetlenül egy próbát megérhet a trükk, hiszen előfordulhat, hogy nem is érezni annyira a különbséget.

Forrásunk volt.


Még több spórolási tipp:

Címlapról ajánljuk

További cikkek