spórolás

Így fékezd meg, hogy csilliárdokba kerüljön a karácsonyi lakoma

Karácsonykor általában mindenből kicsit többet készítünk és ha az év többi napján nem is, ilyenkor igyekszünk különlegesebb, drágább alapanyagokból főzni, gazdagabb, igazi ünnepi lakomákat rendezni. Idén azonban a legtöbben jobban meggondolják, mire mennyit költenek, kreatív ötleteket adunk a finom, de nem elszállós karácsonyi finomságokhoz.

Szekeres Dóra

Így pótolhatjuk olcsón a fontos tápanyagokat, ha drága a hús

Az egyre magasabb élelmiszerárak miatt az emberek a bevásárláson is elkezdtek spórolni, ezzel együtt egyre kevesebb hús fogy a henteseknél, pedig egészségünk megtartása érdekében nem szabadna visszafogni a fehérjefogyasztást. Szerencsére több olyan növényi alapanyag is van, amivel pótolhatjuk a hús hiányát.

Nosalty

Spórolj velünk – Főzd végig rezsicsökkentett heti menünket

Az elmúlt időszak egyik legmeghatározóbb problémája sok magyar számára a rezsi illetve annak fogyasztása lett. Pezseg az internet a különböző spórolós tippekkel, abszolút ez a téma dominálja a közbeszédet. De hogyan is nézhet ki a valóságban egy rezsicsökkentett élet? Főleg erre kerestem a választ, amikor egy teljes hétig a lehető legkevesebb energiafogyasztással próbáltam főzni. Mutatom, hogy sikerült!

Lakos Benedek

Több marad nálad - így spórolj energiát sütés közben!

Az energiaárak drágulásával sokan váltunk tudatosabbá az áramfogyasztás terén is. Amellett, hogy a régi háztartási gépeket modern energiatakarékos berendezésekre cseréljük, tovább spórolhatunk, ha okosan használjuk őket. Nem kell tehát lemondanunk a finom házi sültekről, kenyerekről vagy süteményekről sem. A Candy szakemberei segítségével mutatjuk, hogyan!

Hirdetés

Kiszámoltuk, megéri-e házi tésztát (pizza, leveles, rétes) csinálni

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthon alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

További cikkek