6 őszi zöldségpár, ami bármilyen ételben jól szerepel

Ha a nyár a gyümölcsökről szól, akkor bizony a lombhullató ősz szezonális zöldségekben jeleskedik: olyannyira, hogy nemcsak egyedül, de karakteres párokba állítva is fogyaszthatjuk őket, úgy sem fogunk rájuk unni. Jöjjenek most a legízesebb kettősök!

Talán nem a sokszínűség jut eszünkbe először az őszről (pedig vizuálisan ilyenkor a legszínesebb a természet), hanem a borongás, nyugovóra térés, elmúlás. Pedig egy igazán változatos évszakról beszélünk, amit már csak abból is láthatunk, milyen sokféle őszi zöldség akad ilyenkor: a gyökérzöldségek, zöld levelesek és kemény gumók ideje ez, de ne engedjük magunkat unalomba ringatni, eltántorítani a zord külsők láttán! Az őszi zöldségek a megfelelő konyhai eljárásokkal, a hozzájuk passzoló fűszerezéssel vagy a leginkább melléjük illő társsal komfortos, laktató, sőt, izgalmas fogásokká válhatnak. Most fókuszáljunk a társításra: jöjjenek a zöldségházasságok legjei!

Nézd meg galériánkban a legjobban működő őszi zöldségpárokat!

Receptek a már megismert zöldségpárok megízlelésére:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További őszi tartalmakért olvass tovább:

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek