6 őszi zöldségpár, ami bármilyen ételben jól szerepel

Ha a nyár a gyümölcsökről szól, akkor bizony a lombhullató ősz szezonális zöldségekben jeleskedik: olyannyira, hogy nemcsak egyedül, de karakteres párokba állítva is fogyaszthatjuk őket, úgy sem fogunk rájuk unni. Jöjjenek most a legízesebb kettősök!

Talán nem a sokszínűség jut eszünkbe először az őszről (pedig vizuálisan ilyenkor a legszínesebb a természet), hanem a borongás, nyugovóra térés, elmúlás. Pedig egy igazán változatos évszakról beszélünk, amit már csak abból is láthatunk, milyen sokféle őszi zöldség akad ilyenkor: a gyökérzöldségek, zöld levelesek és kemény gumók ideje ez, de ne engedjük magunkat unalomba ringatni, eltántorítani a zord külsők láttán! Az őszi zöldségek a megfelelő konyhai eljárásokkal, a hozzájuk passzoló fűszerezéssel vagy a leginkább melléjük illő társsal komfortos, laktató, sőt, izgalmas fogásokká válhatnak. Most fókuszáljunk a társításra: jöjjenek a zöldségházasságok legjei!

Nézd meg galériánkban a legjobban működő őszi zöldségpárokat!

Receptek a már megismert zöldségpárok megízlelésére:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További őszi tartalmakért olvass tovább:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

6 tipp a tényleg finom töltött padlizsánhoz

Sokan ódzkodnak a különböző töltött zöldségektől, így a töltött padlizsántól is, amely averziónak gyakran egy negatív múltbéli élmény adja az alapját – nézzünk hát most pár trükköt, ami a jövőben segít majd kikövezni az utat a fogás megkedvelése felé.

Lakos Benedek