6 étel, amit csoki helyett fogyassz, ha majd megőrülsz egy kockáért

Előfordulhat, hogy magnéziumhiányod van, és ezért kívánod őrülten a csokit. Mutatunk pár sokkal egészségesebb alapanyagot, aminek alacsonyabb a kalóriatartalma, így lehet okosabb inkább ezeket választanod, amikor rád tör a vágy.

Két fajta éhséget különböztethetünk meg: a homeosztatikus (fizikai) és a hedonikus (érzelmi) éhséget. Az utóbbi általában pszichés okok miatt jelentkezik, így például sokan, amikor szomorúak, dühösek vagy feszültek, nagyon megkívánják a csokit és az édességet. A homeosztatikus csokiéhség ezzel szemben bizonyos tápanyagok hiányát is jelezheti. Ha tehát érzelmileg stabilnak érezzük magunkat, ennek ellenére mégis majd megőrülünk egy kocka csokiért, előfordulhat, hogy magnéziumhiánnyal küzdünk.

6 étel, amit csoki helyett fogyassz, ha majd megőrülsz egy kockáért

A csokoládé, különösen az étcsokoládé nagy mennyiségben tartalmazza ezt az ásványi anyagot. Bár kisebb mennyiségben egészséges a csokoládé, ha valóban magnéziumhiánnyal küzdünk, akkor jó ötlet lehet tehát valamilyen más, egészségesebb forrást választani.

Ezeket fogyaszd csoki helyett:

  • A nyers kakaópor remek alternatíva lehet. Tedd bele a reggeli tumixodba, egy kevés mascarponéba vagy a zabpelyhedbe.
  • A diófélék, olajos magvak is jöhetnek ilyenkor, hiszen szintén tele vannak magnéziummal. Két evőkanál tökmagban például 96 milligrammnyi található, de van bőven a brazil dióban, kesuban, lenmagban, napraforgómagban és mandulában is.
  • Megoldás lehet még pár karika banán egy kevéske cukormentes mogyoróvajjal.
  • A sötét színű leveles zöldek bár távol állnak a csokoládé édességétől, de nagyon magas a magnéziumtartalmuk. Fogyassz fodros kelt, spenótot, sóskát vagy kelkáposztát.
  • A lencsének is magas a magnéziumtartalma, továbbá tartalmaz fehérjét és rostot is.  
  • A tofuban is sok a magnézium, nem beszélve arról, hogy pirítva, leveles zöldekkel együtt tálalva igen finom is.

Még több egészséges étel:

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek