Laktató fogások, melyek a nyári ételek árnyékában élnek

Az egy dolog, hogy próbálunk változatosan, szezonálisan étkezni, mégis érdemes lehet kitartani bizonyos fogások mellett, évszaktól és hőmérséklettől függetlenül. A Napi Tipp most listáz pár olyan ételt, ami talán nem a legnyáribb, mégis érdemes elkészíteni nyáron is.

Érdekes, hogyan változik az évszakokkal az étkezésünk, hogy éppen mi kerül előtérbe, mi tűnik el néhány hónap erejéig, hogy az újabb naptári váltással ismételten felbukkanjon a tányérunkon. Észreveheti az olvasó is (csakúgy, mint ez írás szerzője teszi), hogy más témájú cikkek, más receptek lépnek a rivaldafénybe nyáron: hideg levesek, könnyed tészták, grillhúsok, fagylaltok árasztják el a képernyőket. De hová tűnnek a többi fogások? Azok, amelyek kénytelenek a nyári ételek árnyékában élni ilyenkor? Természetesen sehová, legalábbis akkor, ha néha-néha foglalkozunk velük, megfőzzük őket időről-időre. Nézzük, mely ételcsoportok érdemelnek több figyelmet nyáron!

Kattints a galériára a nyáron elhanyagolt ételek receptjeiért!

Íme néhány ízes recept:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hűsítő-frissítő, nyári ötletek várnak:

Címlapról ajánljuk

Lekvártól édes, gyors húsvéti sütemények

A húsvéti készülődésben a közös sütés-főzés, és az így készült finomságok elfogyasztása a legjobb rész, de valljuk be, van, amikor már csak egy viszonylag gyors, könnyű édességre van időnk. Ilyenkor tökéletes megoldás, ha az alábbi, lekvártól édes húsvéti sütemények receptjéért nyúlunk.

Hirdetés

5 húsvéti saláta érzékeny(ebb) gyomrúaknak, majonéz és tejföl nélkül

Nem árt, ha tudatosítjuk, hogy nemsoká húsvét, így a receptötletelést sem halogathatjuk az örökkévalóságig. A sonka, kalács és különféle tojásételek mellett ilyenkor legtöbbünknél előkerülnek a nem túlzottan diétás és gyomorkímélő, klasszikus majonézes saláták is. Mi lenne, ha idén újítanánk e téren, és a tejföllel, majonézzel dúsított verziók helyett másfelé kacsintgatnánk?

Nosalty

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.