Ezerszer finomabb lesz minden majonézes saláta: csak ennyi kell hozzá

Nemcsak a nagyobb sátoros ünnepekre készülhet, hanem bármikor, ha gyors és laktató étek kell: a majonézes saláta egy szinte elronthatatlan műfaj. Vagy mégsem? Segít a Napi Tipp!

Ugyan elmaradhatatlan az ünnep rántott pontyai vagy a vasárnapi családi ebéd bécsi szeletei mellől, egy szimpla majonézes saláta jól jön az egyszerű hétköznapokon is. Utolsó pillanatos vacsorává válhat a burgonya-, kukorica- és franciasaláta egy szelet kenyérrel vagy kiflicsücsökkel – persze ilyenkor sem érdemes összecsapni a munkát. Ahhoz, hogy tényleg a lehető legszaftosabb, legízesebb legyen a feltálalt majonézes saláta, mindenképpen figyeljünk az alábbi lépések betartására.

Almás-kéksajtos kukoricasaláta: majonézes saláta kukoricával, hagymával, almával és kéksajttal
Ezerszer finomabb lesz minden majonézes saláta

Külön ízesítsd a főtt zöldséget

Az olyan salátáknál, amelyekhez külön meg kell főzni a nyers vagy mirelit zöldséget (burgonya, francia, cékla), fontos, hogy ne csak a majonézes alapot, hanem a belevalókat is ízesítsük. Amikor főzzük a zöldségeket, alaposan sózzuk meg a főzővizet, hogy semmi ne maradjon íztelen.

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Karalábésaláta majonézzel

Akár húsok, akár sült zöldségek mellé isteni kiegészítő ez a karalábésaláta, amit az amerikai coleslaw, a káposztasaláta ihletett. Mentsük el a grillszezonra, hiszen a salátákra is ...

Sült karfiolos tojássaláta

Húsvétkor tojássaláta és tojáskrém is kerülhet az asztalra. Krémből már olyan sokfélét ismerünk, most örvendeztessük meg magunkat egy izgalmas karfiolos recepttel!

Minden zöldség legyen hideg

Ugyanezeknél a salátáknál az is fontos, hogy ne melegen tegyük a burgonyát, répát, céklát a majonézhez. Egyrészt a plusz hőtől megolvadhat az alap, másrészt így némi nedvességet beszívnak a zöldségkockák is, aminek következtében kevésbé lesz krémes a salátánk. A még meleg zöldségeket addig öblítsük folyó víz alatt, míg kívül-belül ki nem hűlnek.

Hagyd pihenni tálalás előtt

Még akkor is adjunk némi időt a salátának az összeérésre, ha gyorsan, utolsó pillanatos vacsoraként készítjük. Már 15-20 perc is sokat hozzáadhat a végeredmény minőségéhez – miközben a hűtőben (szigorúan lefedve) pihen a saláta, megteríthetünk vagy foglalkozhatunk az étkezés többi részével.

Kóstolj többször

Mivel külön ízesítjük a majonézes krémet és bizonyos esetekben a zöldségeket, illetve mivel a saláta íze pihentetés, érés közben is változik, elengedhetetlen, hogy többször megkóstoljuk a művünket. Így bizonyosodhatunk meg arról, hogy se nem marad íztelen, se nem lesz túlsózva.

Majonézes sonkasaláta

Húsvétra is el lehet készíteni ezt a majonézes salátát, de húsvét után még praktikusabb, mivel szuper maradékmentő recept. A torma nagyon jól áll a salátának, és kaláccsal ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippek várnak itt:

Legújabb receptek

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Növényi vaj

Egy tejfehérje érzékeny vagy vegán sokszor álmodozik a vajról. Akár pirítóson, akár főzéshez vagy sütéshez elengedhetetlen. Ha most mással próbálkoznál, mint a bolti margarin, akkor ...

Címlapról ajánljuk

49 sütőt vizsgáltak: a győztes termékek átlagára 150 és 300...

Új sütő vásárlására szerencsére ritkán kerül sor, és olyankor is nehéz tájékozódni a kínálat útvesztőjében. Manapság sokan a beépíthető sütők mellett teszik le a voksukat, na de hogyan válasszuk az igényeinknek és pénztárcánknak legmegfelelőbbet? A Tudatos Vásárlók Egyesülete segít leegyszerűsíteni a választást.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...