Vesd be ezt a 3 trükköt, ha bolti kekszből készítesz desszertet

Megannyi sütésmentes recept bolti kekszet kér tőlünk az édességek elkészítéséhez, és bármennyire is szeretünk házi alapanyagokat használni, néha nem baj, ha beadjuk a derekunkat. Ráadásul a Napi Tipp abban is segít, hogyan tegyük a szárazabb, íztelenebb kekszeket finommá.

Az olyan kekszes édességek, mint a pohárkrém vagy kekszrakottas kényelemből készülhetnek bolti alapanyaggal, még akkor is, ha például egy házi vajas tésztával vagy piskótával finomabbak lennének. Hisz’ a kekszes édességek lényege épp gyorsaságukban és egyszerűségükben rejlik. Szerencsére az ízekről, a textúrákról (mert lássuk be, ezen a téren a bolti kekszek nem mindig kielégítőek) így sem kell lemondanunk, elég, ha bevetjük az alábbi tippeket.

Vesd be ezt a 3 trükköt, ha bolti kekszből készítesz desszertet

A kekszrakottasok megmentője: az áztatás

Ha kekszet különböző krémekkel, lekvárokkal és egyéb ízes kiegészítőkkel rétegezünk, egy kekszrakottast kapunk, ami kiváló hűsítő édesség lehet egy nagy nyári ebéd végén. Amennyiben a desszertről a tiramisu jut eszünkbe, nem véletlen – az olasz finomság szerkezete, felépítése ugyanis egyező.

De itt nem áll meg a hasonlóság: az elkészítési technikákból is elleshetünk párat, ha kekszrakottast készítünk.

Ahhoz, hogy a kekszes rétegek garantáltan szaftosak és puhák legyenek, mártsuk meg a bolti korongokat valamilyen folyadékban. Ez lehet kávé, kakaó, de akár te vagy gyümölcslé is. Vigyázzunk azonban, nehogy már a kezünkben szétmálljanak a kekszek!

Pohárkrémekhez kötelező: fűszeres pirítás

A leggyorsabb pohárkrémekhez nem kell külön piskótát keverni, elég, ha kekszet morzsolunk, majd valamilyen gyorsan bekevert krémmel és lekvárral, gyümölccsel rétegezzük. Így is finom desszertet kaphatunk – de ha készen állunk még több ízre, textúrára, süssük meg külön a morzsát.

Daráljuk durvára a kekszet, majd keverjük el olvasztott vajjal és a pohárkrém ízeihez passzoló fűszerekkel. Tegyük egy tepsire, egyenletes rétegben, majd pirítsuk meg 200 fokon, míg ropogós nem lesz. Vigyázzunk, ne kozmáljon oda!

Kekszgolyóknál gondolj az olajos magvakra

Az olyan kekszből gyúrt édes falatok és bonbonok, mint a kókuszgolyó könnyen készíthetőek nagy mennyiségben is, így tökéletes választást jelentenek egy vendégség alkalmával.

Lenyűgözhetjük vendégeinket, ha nemcsak a klasszikus verziót készítjük el, hanem feldobjuk a golyókat némi darált olajos maggal.

A darált diót, mandulát, mogyorót a kekszmorzsával keverjük el (helyettesítsük a morzsa egyharmadát maggal), majd folytassuk a recept utasításai szerint az elkészítést. Darálás előtt mindenképpen pirítsuk meg a szemeket, hogy komplexebb aromát kapjanak.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hasonló trükköket olvashatsz az alábbi cikkekben is:

Legújabb receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Húsmentes töltött paprika

Annak ellenére, hogy a nyári nagy melegben gyomrunk nem kívánja a túlzottan nehéz ételeket, a klasszikus magyar konyha csak relatíve kevés olyan receptet biztosít, amivel elhagyhatnánk a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem víz, és nem gyümölcslé: ez a legjobb hidratáló ital...

Nyáron különösen oda kell figyelni a megfelelő hidratálásra, ami nem mindig könnyű, hiszen a vízre könnyen rá lehet unni, ha literszámra kell inni. Mi most egy olyan alternatívát mutatunk az idősebb korosztály számára, amely felfrissít, és segít hidratáltnak maradni!

Ezzel az egyszerű trükkel olcsóbb és gazdagabb ízű lesz a...

A lecsó a nyár egyik kedvenc étele, amiben a paradicsom, paprika és hagyma szentháromsága jelenti az alapot, mindezt pedig különböző módokon dobhatjuk fel. Biztosak vagyunk benne, hogy mindenkinek megvan a maga bevált receptje. Mai Napi Tippünk viszont olyat mutat, amivel egy kicsit olcsóbbá, krémesebbé és ízgazdagabbá tesszük a lecsót!

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Eredeti görög saláta

Régóta kerestem az igazi, valódi görög saláta receptjét, mert ahány helyen ettem eddig, pont annyiféle módon volt elkészítve. Most találtam egy receptet, ami gyanús volt, és görög ...