3 módszer, amivel tejtermék nélkül krémesítheted a főzeléked

Mai Napi Tippünk azoknak kedvez majd, akik éppen belevágnak a tejmentes életbe, és főzelékimádók. Ha szeretitek jó krémesen, de se tejföl, se tej(szín), se más nem jöhet szóba, így csináljátok!

Ha azok közé tartozol, akik bizonyos okoknál fogva (tejallergia, laktózérzékenység, vegánság, állatvédelem stb.) nem fogyasztanak tejterméket, laktózmentest sem, akkor tuti felmerül néha-néha a kérdés a konyhában: mivel krémesítsem a főzelékeket tejföl vagy tej nélkül?

Napi Tippünk ebben segít, 3 könnyű tejmentes megoldást mutatunk:

1.) KÓKUSZKRÉM

Nekem személy szerint a kedvenc tejmentes megoldásom, bár nem annyira alakbarát, mivel a kókuszkrém elég zsíros. Nem mindenhez illik, de egy zöldborsóhoz, spenóthoz, krumplihoz (főleg curryval, citrommal), sőt, lencséhez is isteni. A sűrű krémes pici papírdobozos kiadást válaszd, és akár liszt/keményítő nélkül is hozzáöntheted a már kész főzelékhez, de persze az se baj, ha egy kiskanálnyi kerül bele, így sűrűbb lesz.

Ezekhez remek lesz a kókusz íze:

2.) NÖVÉNYI TEJSZÍNPÓTLÓK

Logikus választás, hiszen már szinte minden boltban fellelhetők a rizs-, szója- és zabkészítmények, illetve „vegán tejfölök", melyek már-már semleges ízükkel tökéletesen kiváltják a tejfölt, tejszínt vagy tejet. Használd őket ugyanúgy, mint sima társait: kis edénykében keményítővel vagy liszttel kikeverve, hőkiegyenlítéssel a forró főzelékhez adva! Ha nem fontos, hogy sűrű legyen, ezt a lépést ki is hagyhatod!

3.) ÖNMAGÁVAL KRÉMESÍTÉS

Minden habarások-rántások-krémesítések legletisztultabbika, a mentesség csúcsa: eleve több zöldségalapanyaggal érdemes indulni, ha ezt választod, mert a főzelék elkészülte előtt ki kell venni a harmadát-negyedet, leturmixolni egy külön edényben, majd a maradékhoz önteni. Ezzel a főzeléked mindenféle tejterméktől és vegán pótlótól mentes lesz, de a selymes, „tejes" ízélmény elmarad.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tipp itt:

Legújabb receptek

Tepertőkrém villámgyorsan

Ha szeretitek a tepertőt és a tepertőkrémes dolgokat, akkor készítsetek házi tepertőkrémet 5 perc alatt. Alig pár dolog kell csak hozzá, a jó minőségű tepertő (legyen az kacsa, liba ...

Tepertős shortbread

A skótok vajas kekszét a magyar tepertőkrémmel ötvözve születtek meg ezek a fantasztikusan finom és omlós aprósütemények, amik magukban is ellenállhatatlanok, de megtöltve még ...

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...