3 tipp, amivel tovább marad friss a banán

Napi Tippünkben nemcsak egy, hanem három egyszerű praktikát hozunk, amivel hosszabb ideig eláll a banán.

A nagybevásárláskor még óriási volt a lelkesedés, és vettél egy csomó banánt, de valahogy nem akar elfogyni? Adj magadnak egy kicsivel több időt ezzel a három banántárolási praktikával, amivel meghosszabbíthatod a gyümölcs élettartamát.

3 tipp, amivel tovább marad friss a banán

Lógasd fel!

Jó tudni, hogy a fürtről letört banán gyorsabban érik, tehát kevesebb ideig áll el. Ennek az érési folyamatnak a lassítására ebből kifolyólag az első lépés, hogy tárolásnál ne szedd szét a fürtöt, hanem tartsd egyben.

A másik, amit tegyél meg, ha egy egész fürt banánod van, hogy fellógatod egy kis kampó segítségével, mintha még mindig a növényen lenne a gyümölcs.

A banánfürt ilyen módon történő felakasztása révén a gyümölcsök nem érnek semmilyen felülethez, ami lelassítja a savak lebomlását. Válassz árnyékos helyet erre a célra, mivel a napfény vagy a világos környezet felgyorsítja az érési folyamatot.

Csomagold be!

A második tipp épp az előzőnek az ellentéte, mivel ebben az esetben épp hogy szét kell szedni a banánfürtöt. Ezután műanyag fóliával be kell tekerni minden banán szárát, hogy ne érintkezzen a levegőben lévő etilénnel, ezzel lassítva az érés folyamatát. Olyannak is találkozhatsz, hogy már a boltban így árulják a banánt a hosszabb eltarthatóság érdekében.

Hátránya ennek a megoldásnak, hogy plusz szemetet termel.

Hűtőbe velük

Mehetnek a hűvösre

Amikor már túlérett a banán, tedd a hűtőbe, így még egy kicsit elnyújthatod az élettartamát. A héja bebarnul, de belül friss marad. Két-három nap után azonban a belseje így is pépes lesz, ezért érdemes mielőbb elfogyasztani. Az íze édes marad, ezért ilyenkor tökéletes például banánkenyérbe.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Csodás receptek kollegáinktól:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?